Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehörMöss Test: Cooler Master MM711 – Gaming-mus
Silver

Test: Cooler Master MM711 – Gaming-mus

av Henric Brandt

I och med att jag har börjat spela mer och mer PC-spel så har gaming-musen gjort comeback i mitt liv. Så när jag nu senast jag recenserade Gears Tactics så fick jag möjligheten att testa det med Cooler Masters MM711 lättvikts-gaming-mus.

COOLER MASTER - MM711 - BILD COOLER MASTER - COPYRIGHT MMXX (2020)

Redan när jag plockar den ur kartongen så blir jag förvånad över hur galet lätt den är. Den väger endast 60 gram. Den extremt låga vikten till trots så är det här en mycket välkonstruerad tingest som tål en hel del tuff gaming. Skalet har matt, snygg finish och med LED-ljuset gör att den ser riktigt cool ut på musmattan. Knapparna har ett behagligt klick, scroll-hjulet och tredje knappen känns bastanta och bra. Extraknapparna har bra placering och MM711:an har en bra storlek även för någon som mig, som har ganska stora händer.

Min favorit-mus som jag har recenserat är Steelseries Rival 710, som för känns som en perfekt mus för mig. Den är tung, stor och har en enorm precision. Lätt-programmerad och har allt lull-lull du någonsin skulle kunna önska dig. Dess lillebror Rival 10 är också en grym mus, som nästan når upp till Rival 710s höjder. Det kan jag tyvärr inte säga om Cooler Masters MM711. För även om det här en extrem välkonstruerad mus, så saknar den en del av det som gör konkurrenten så mycket bättre.

COOLER MASTER - MM711 - BILD COOLER MASTER - COPYRIGHT MMXX (2020)

Dess lätta vikt är för mig både musens styrka och svaghet. Styrka på så vis att den sliter mindre på dig under långa spelsessioner, men jag tycker att den är för lätt vilket resulterar i att jag saknar den precision som jag har blivit bortskämd med hos konkurrenten. När jag sen ville ladda ner mjukvaran till musen fick jag Googla och leta efter den, då den endast fanns till PC och inte till Mac, vilket också känns bakvänt och krångligt, jämfört med SteelSeries supersmidiga system.

COOLER MASTER - MM711 - BILD COOLER MASTER - COPYRIGHT MMXX (2020)

Sammanfattningsvis så är Cooler Master MM711 ändå en väldigt bra mus som har många bra sidor och få nackdelar (för rätt användare). Så jag vill ändå rekommendera den, för detta är en mycket prisvärd gaming-mus som är konstruerad för att hålla under många, hårda, online-raider.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.