Hem Livsstil Snygga och smarta vattenflaskor
Bluewater vattenflaskor

Snygga och smarta vattenflaskor

av senses.se

Vatten är livsnödvändigt för alla levande varelser. Men vi både slösar med det och skapar onödiga berg med skräp av engångsflaskor vi köper det i (även om det mesta ändå återvinns). Svenska Bluewater, som är kända för sina vattenrenare och luftfuktare, har tagit fram vattenflaskor som både gör gott åt andra som saknar vatten (en liter färskt vatten doneras per såld flaska) och som ska hålla för användning och påfyllning länge, länge (företaget räknar med att var och en av deras flaskor sparar 1 kg plast).

Vi testade deras metall-flaska, i Deep Blue-färg med termos-funktion (såna du aldrig får diska i maskin) och deras glasflaska i Polar White-utförande, med gummi-klädsel, som tål maskindisk upp till 80 grader. Termosflaskan kändes stabil och slittålig och drycken höll sig varm nära de 12 timmar som utlovas. Glasflaskan passade perfekt i bilens mugghållare på resan och det faktum att den är BPA-fri (som bara är ett problem på plast, inte silikon), läckage-säker och har livstids garanti på gummi-fodralet gjorde att vi kände oss friare att hantera den än vad man kanske annars skulle våga behandla en flaska av glas.

Bluewater glasflaska i Polar White-utförande. Tål mer än man tror. Foto: senses.se

Flaskorna kommer med en bekväm ring i gummi, som finns i flera färger och kostar 59 kr styck. Dessa gör att du lätt kan bära flera flaskor på en gång, i en hand. Vattenflaskorna finns också i ett flertal färger och kostar 399 kr styck (inklusive ett handtag i samma färg). Det är såklart en ansenlig summa pengar för en vattenflaska. Men när det är så här lyxigt, snygga produkter som man gärna tar med sig ut på stan eller på resan och kvaliteten är så hög – samtidigt som man bidrar lite till en mer vätskebalanserad värld – så känns det ändå helt OK.

Bluewaters flaskor och tillbehör finner du på deras hemsida.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.