Hem SpelPC Recension: Berserk and the Band of the Hawk
berserk and the band of the hawk Silver

Recension: Berserk and the Band of the Hawk

av senses.se

Berserk är en japansk anime/manga-serie om den ärrade krigaren Guts och hans enorma svärd (!) på äventyr genom en mörk fantasyvärld. Berserk gjorde först väsen av sig i spelvärlden på Dreamcast (1999), då man släppte det väldigt vuxna Sword of the Berserk: Guts’ Rage som spelmekaniskt liknar detta men var mer storydrivet. Berserk and the Band of the Hawk är ett i raden Omega Force / Tecmo Koei-spel som är så kallade ”musou”-spel – där du som ensam krigare ska vada igenom stora horder fiender och utföra megakombos och försöka få upp dödstalet till så högt tresiffrigt som det bara går. Du känner igen genren från Dynasty Warriors-spelen, som man nyligen gjorde i en Nintendo-fierad version i Hyrule Warriors.

berserk and the band of the hawk

Spelmässigt bjuder inte Berserk and the Band of the Hawk på särskilt stora nyheter. Banorna är fortfarande relativt inrutade, systemet med fiender som ”appear” (dyker upp) är kvar och du får bonus för att ha hand om de värsta bränderna samt besegra fiendens svårslagna hjältar. Mellan varje bana kan du uppgradera och utrusta din karaktär med skatter som du vunnit på banan innan. Det finns en viss variation i miljö och uppdrag, men i princip går det alltid ut på att besegra stora mängder fiender innan de skapar kaos på banan och har ihjäl dina allierade. Och

Storyn i Berserk and the band of the hawk rutas in av klipp ur långfilmsanimen, grafiken är i övrigt en blandad kompott. Det finns ett snyggt anslag som påminner om Attack on Titan, med en slags vuxnare celshading-grafik, men animationerna och frame rate:n kämpar ibland för att hålla uppe takten på PS4. Ljudet består av kampmusik och japanska samplingar, vilket funkar bra för stunden, men heller inget som står ut utöver det vanliga.

berserk and the band of the hawk

En bit in i spelet får du prova att spela som andra karaktärer än Guts.

För dig som är fan av mangan/animen och musou-spel (såsom just Dynasty Warriors) så bjuder Berserk and the Band of the Hawk på lättuggad, våldsam underhållning, som går fort att sätta sig in i och kan spelas i kortare sjok utan att man alltför mycket bryter upp den 20-timmar långa spelupplevelsen. Det finns överraskningar som är roligare när man kommit en bit (spännande karaktärer och storylines som ger variation) men det kräver lite tålamod och ihärdighet innan du kommer dit. Spelmekaniken är inte den mest avancerade eller omväxlande, så du bör vara stor fan av hack’n-slash för inte trötta efter ett tag.

berserk and the band of the hawk

Med tanke på att Berserk and the Band of the Hawk i skrivande stund är ett fullprisspel på PS4 så måste rekommendationen huvudsakligen rikta sig till befintliga fans. Alla andra bör testa först – det är kul i små doser, men det är speciellt och väldigt simpelt och upprepande. Tråkigt nog så verkar spelet inte heller stödja cross-play mellan PS4 och PS Vita, så även du som använder Sonys utdöende bärbara konsol måste i så fall köpa det två gånger. Synd, hade varit ett perfekt spel till resan annars med sina korta, avgränsade uppdrag.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

1 kommentar

Voldo maj 7, 2017 - 17:36

Jag älskar mangan, men jag ogillar filmerna och tycker att animationen på spelet ser rätt ful ut så jag kommer nog inte köpa det.

Svara

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.