Hem Film & TV Att göra i höstmörkret
höst regn

Att göra i höstmörkret

av senses.se

Augusti börjar gå mot sitt slut och därmed också sommaren 2017. Även om också september i bästa fall kan bjuda på en del soliga och varma dagar är det i alla fall ett oundvikligt faktum att hösten börjar att tränga sig på allt påtagligare, vare sig man vill det eller inte. Mörkret faller  på allt tidigare på kvällarna och likaså inträder ljuset inte längre lika tidigt på morgonen som förut. Så vad ska man hitta på dagar då det inte är lika lockande att befinna sig utomhus?

värmeljus

Om man tänker efter lite är möjligheterna inte så få som man kan tro. Du kan till exempel stanna hemma och spendera några timmar att spela lite. Vill du däremot inte hålla dig hemma dyker det bland annat under hösten upp ett flertal filmer på bioduken som många länge sett fram emot. För de som gillar Sci-fi är uppföljaren till den hyllade Blade Runner ett absolut måste. Det är nu hela 35 år sedan den släpptes och först nu i höst, närmare bestämt den 6 oktober, får den sin uppföljare i form av Blade Runner 2049. Vidare är fortsättningen på Star Wars, Star Wars: The Last Jedi, omöjlig att inte nämna i sammanhanget. Filmen utgör andra delen i en tilltänkt trilogi, där vi får följa fortsättningen på Reys (Daisy Ridley) resa. Trilogin kommer sedan att avslutas med en tredje och sista film först år 2019, så Star Wars-fans har otvivelaktigen mycket att se fram emot de närmsta åren. Här finns mer spännande och matnyttig info om den så kallade sequel-trilogin. Om du är mera för thrillers kan Thelma (Joachim Trier, 17 november) vara någonting för dig. En ung kvinna blir förälskad och upptäcker då också att hon har krafter som man inte ens kunde tänka sig och allt vad detta kan ställa till med under resans gång. För mera action träffar vi i Justice League (Zack Snyder, premiär 17 november) på bland annat Batman som med sin nyfunna allierade, mest känd som Wonder Woman, tampas med nya fiender. Filmen kommer även att visas i 3D.

biohösten

På hemmaplan är det bland annat långfilmen av Solsidan (Måns och Felix Herngren, premiär 1 december), Hannes Holms Ted – För Kärlekens Skull (premiär i december), Helena Bergströms Vilken Jävla Cirkus (20 oktober) och Ruben Östlunds The Square (25 augusti) som står att se fram emot. Dessutom har Staffan Juléns samarbete med förra årets nobelpristagare i litteratur, Svetlana Aleksijevitj, filmen Lyubov – kärlek på ryska premiär den 11 november och Suzanne Reuter spelar huvudrollen i Karin Fahléns All inclusive, som har premiär den 10 november. Här finns en fullständig lista på alla höstens svenska filmer. Så nog finns det flera anledningar till att gå på bio i höst.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.