Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #1 – SoHo House (West Hollywood)

Ät som en Hollywood-stjärna #1 – SoHo House (West Hollywood)

av senses.se

Så har vi kommit fram till första platsen, la créme de la créme av kändistäta matställen i Hollywood. SoHo House (9200 Sunset Blvd, West Hollywood, CA 90069) ligger precis på stadsgränden till Beverly Hills och är liksom helt i en klass för sig när det gäller just kändisar. Vissa av er har kanske hört om det exklusiva SoHo-kvarteret i London? Där uppkom det första SoHo House, som alltså är en mycket exklusiv, members-only klubb – där vanliga dödliga dock kan få tillgång genom att gå dit med en medlem. Sen dess har konceptet spritt sig till Berlin, Miami och New York bl a. Här måste man stå i kö för att bli medlem (ju mer känd du är desto snabbare går det) och du ska även ha råd att betala ca 13 000 kr per år i medlemsavgift.

soho house west hollywood

Foto: Soho House

Men för det, får du tillgång till något som mest kan liknas vid en privat, A-liste klubbhus-upplevelse. Här sitter man bordsgranne med världsstjärnor som Madonna, Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese och Eli Roth, som råkade sitta just bredvid oss den dag vi var på besök. Atmosfären är väldigt avslappnad, men det råder en strikt uppförandekod som alla respekterar. Man fotar inte och man går inte fram och stör andra gäster, om man inte bjudits in att sitta ned med dom (ni kan tänka er hur det skulle se ut annars?).

soho house stora rummet © SoHo House

Foto: Soho House WH

SoHo House ligger i toppen av skyskrapan 9200 Sunset, där många agenturer och stora management-bolag ligger. Du går in i etablissemanget via en lustig liten sidoingång, genom ett garage, som leder till en entré som har en privathiss upp. Där möts du av två ganska stora salar, båda med utsikt över hela stan och en inglasad balkong som går runt hela stället, där du kan sitta i en av sofforna och bara chilla. SoHo House har även en mysig biograf för sina medlemmar, där de senaste filmerna visas och specialvisningar av ex barnfilm sker, medan föräldrarna färdigställer feta Hollywood-dealar över en drink eller en fika.

Vi rekommenderades att prova brunch-buffén, något vi inte alls ångrade. För dryga 180 kr får du plocka fritt bland färska frukost-val såsom för dig special-lagade omeletter, bröd med pålägg, korv, bacon och hash browns. Sen finns också lättare mat och frukt på menyn. Du som ätit någon av de bättre bufféerna i Las Vegas, vet vad vi talar om. Vill du beställa något á la carte så finns ex Thé för 35 kr eller en BLT-macka för 65 kr. Överlag känns det väldigt överkomligt, med tanke på att de som är medlemmar här troligtvis utgör 90% av Los Angeles samlade förmögenhet.

Sugen på lite häng på balkongen?

Foto: Soho House

Maten är bra på SoHo House, om än inte spektakulär. Men det är inte för maten man kommer hit. SoHo House är som sagt ett av de mest kändistäta ställena i hela världen. Ingenstans kan du sitta bredvid så många världsstjärnor som du kan här, alla tider på dygnet (det är öppet 8-01 varje dag). Kruxet är att det är en privat medlemsklubb, men å andra sidan är det fler än man tror som lyckats bli medlemmar, så om du bara frågar rätt person snällt så kanske de kan ta dig med på upplevelsen. Det är värt det, vi lovar.

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Ett urval av våra övriga favoritplatser i LA för bra mat och kändisspotting är: Pizzeria Mozza (nära Paramount, bästa pizzan i LA?), Spago, Toscana (”bästa italienaren i världen”, enligt Jack Nicholson i The Bucket List), Katsu-ya (De Niros sushiställe är kanon!), Barney Greengrass, Bouchon (mitt i Beverly Hills, sitt ute och spana på massa kändisar) samt The Grill, e.Baldi och Polo Lounge (se om du kan få bås 1 eller 2, där satt alltid Charlie Chaplin ;))

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.