Hem Humor Vi får kunskap, underhållning och skratt av BBC (och lite av Dara O’Briain också)

Vi får kunskap, underhållning och skratt av BBC (och lite av Dara O’Briain också)

av senses.se

Enda sen vi var yngre (för att inte säga små) har vi kopplat förkortningen BBC (British Broadcasting Corporation) till kvalitet och bra humor. Vi är generationen som växte upp med banbrytande sit-com:s som Pang i bygget (Fawlty Towers) och suveräna Svarte Orm (Blackadder), som lanserade både John Cleese som Rowan Atkinson på bred skala (och oss emellan har Rowan aldrig varit rolig i sina långfilmer, utan briljerar som den överlägsne, cyniske intrigören i serien som sträckte sig över fyra säsonger).

Foto: BBC

BBC har idag flera kanaler som man nu kan se i Sverige, via diverse abonnemang, och förutom det på namnet antydande underhållningskanalen BBC Entertainment så har man också BBC Knowledge, där kunskapsprogram av rang (David Attenborough anyone?) avlöser varandra – dygnet runt.

Troligtvis så här det ser ut i huvudet på Dara O'Briain (BBC Science Club)

Foto: BBC

Vi satt nyligen en smockfull Chinateatern där 1100 fans hade kommit för att titta på nya humor-undret Dara O’Briairn. Med en svada som inte är av denna värld och ett intellekt som kontrasterar hans irländska lynne, så bjöd han på en berg- och dalbana av humor i drygt två timmar. Han framträder också i sitt eget program Science ClubBBC Knowledge då han är en stor vetenskapsnörd.

Här kommer ett smakprov på Dara’s humor – och irländska (som saknar mjuka th-ljud):

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.