Hem SpelPC Recension: Vengeful Guardian – Moonrider

Recension: Vengeful Guardian – Moonrider

av Henric Brandt

Vengeful Guardian: Moonrider är ett side-scrollande äventyr i bästa 16-bitars retrostil. Världen förtrycks av en armé med supersoldater, men myndigheterna gör ett fatalt misstag då de även aktiverar en ninjakrigare kallad Moonrider. Moonrider var från början menad som en del av supersoldaterna, men han vänder sig emot dem och blir mänsklighetens främsta hopp om frihet.

Foto: ©2023 - The Arcade Crew - Vengeful Guardian - Moonrider - Alienhead
Foto: ©2023 – The Arcade Crew

Vengeful Guardian: Moonrider är verkligen en kärleksfull hyllning till allt som var bra med 16-bitars tiden. Grafiken är perfekt återskapad, mellansekvenserna har helt rätt feeling och spelmekaniken är tight och rolig. Det finns en story, men den är snabbt avklarad för att komma in i spelet och klara av utmaningarna som man ställs inför.

Foto: ©2023 - The Arcade Crew - Vengeful Guardian - Moonrider - Drive!
Foto: ©2023 – The Arcade Crew

Under spelets gång låser man upp nya förmågor som förändrar Moonriders fightingstil. Totalt finns det åtta stycken dödliga banor att klara av. Alla med sina egna utmaningar. Vengeful Guardian: Moonrider representerar verkligen allt som ett riktigt bra retro-spel ska innehålla.

Foto: ©2023 - The Arcade Crew - Vengeful Guardian - Moonrider - The moon
Foto: ©2023 – The Arcade Crew

Fast Vengeful Guardian: Moonrider innehar tyvärr även de negativa delarna från klassiska retrospel. Även om banorna skiljer sig åt från varandra, så blir det hela till slut lite enahanda och repetitivt. Sen ökar även svårighetsgraden väldigt brant, vilket gör att det går från extremt lätt till irriterande svårt på mycket kort tid.

Foto: ©2023 - The Arcade Crew - Vengeful Guardian - Moonrider - Action!
Foto: ©2023 – The Arcade Crew

Sammanfattningsvis så är Vengeful Guardian: Moonrider ett roligt och välgjort retroröj, men som tyvärr har samma baksidor som en del av de gamla 16-bitars spelen hade.

The Arcade Crew skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.