Hem Hälsa & Skönhet Sanera prylarna med Invisible Shield
UV Sanitizer uv-ljus test senses Silver

Sanera prylarna med Invisible Shield

av senses.se

Att hålla god (hand)hygien har blivit något alla lärt sig under 2020 på grund av covid-19. Det tvättas händer, torkas av ytor, produkter och – i vissa, enstaka fall – bär man ansiktsmask när man rör sig i allmänna utrymmen. Virus och bakterier är en del av vår värld, vissa av dem är till och med livsnödvändiga för oss människor att leva i symbios med (kolla bara upp vad din mage behöver för att fungera). Men det finns också elakartade livsformer som man vill bli av med, bakterier och virus som gör oss sjuka och som vi inte alltid kan behandla.

Invisible Shield (del av amerikanska varumärket ZAGG) har två produkter som känns väldigt mycket i tiden. Dels ljusbädden UV Sanitizer och ett paket med 10 disinfectant wipes (desinficerade torkservetter). Dessa två lovar att ta bort 99,9% av ytbakterierna. Formellt så säger man inget om effekten på virus – men vi vet ju, efter en livstids konsumtion av handsprit senaste halvåret – att virus inte gillar att få industriell alkohol på sig heller. Så det kan inte åtminstone inte skada att sanera sina prylar på detta vis, även om det på intet sätt är säkert skydd mot exempelvis coronavirus.

UV Sanitizer uv-ljus test senses
Foto: senses.se

Om vi börjar med UV Sanitizer (rek ca pris 499 kr) så är det en rättfram pryl, som ser ut lite som en mini-scanner, där du öppnar locket, lägger i din pryl (som inte får vara för tjock) och sen körs ett program med bad i UV-ljus som tar strax under fem minuter och som avlusar ytorna på objektet (det finns små piggar som kan lyfta exempelvis telefonlurar så att ljuset kommer åt överallt). Enkelt och effektivt. Produkten riktar sig främst mot smartphones och deras avtagbara skydd – eftersom vi fingrar på dessa i tid och otid, sittandes på toaletten och allt vad det kan vara så finns där mellan 17-25 000 bakterier per kvadrattum (!!). En telefon kan vara tio gånger snutskigare än en toasits, vilket torde säga en hel del. Men, även om smartphones är huvudfokus kan du även passa på att köra andra, icke-porösa (fasta) prylar som du bär dagligen, exempelvis klockor, ringar, aktivitetsarmband, halsband och så vidare i UV Sanitizer och passa på att rensa dom med.

UV-ljus rensa sanera bakterier från prylar
Du kan UV-sanera det mesta som är fast och litet nog att få plats i bädden. Foto: senses.se

Eftersom vi inte har tillgång till något labb och kan mäta ytan före och efter behandling så får vi gå på vad produkten säger sig göra. Och stämmer det att ca 99,99% av alla bakterier försvinner efter en behandling känns den ju som ett mycket bra köp i dessa tider. Finns hos de flesta, stora elektronik-handlare när du läser detta.

Vad UV Sanitizer inte gör är tar bort fettfläckar, smuts och fingeravtryck på dina prylar. Här kommer Disinfecting Wipes in i bilden. 49-129 kr får du betala för ett tiopack våtservetter, som består av 70% isopropylalkohol och gör precis det dom ska – putsar och desinficerar. Perfekt att komplettera med när du tagit på prylar med kladdiga fingrar. Servetterna känns aningen dyra om man betalar högsta prislappen per styck, men väl värda om du kan få tag i dem för 50 spänn.

disinfectant wipes invisible shield senses test
Foto: senses.se

Vi vill även passa på att slå ett slag för ZAGGs garanti och kundvård. Våra välanvända skydd till jobbtelefonerna fick sprickor och förslitningar redan efter ett halvår, men dessa byttes enkelt ut utan krusiduller tack vare företagets livstidsgaranti på skydd. Toppen!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.