Hem Hälsa & Skönhet Tips för ett gladare liv
lavender

Tips för ett gladare liv

av senses.se

Här kommer några enkla tips på hur du kan få ett gladare liv, förbättra din livskvalité och få en större harmoni i tillvaron.

Lyssna på lugn musik

Ett flertal studier har visat att lugn musik (gärna klassisk), har positiva och ångestdämpande effekter på vår hälsa, bland annat så sänker blodtrycket och minskar nivån av stresshormoner.

Lavendel hjälper dig att sova

Enligt University of Maryland Medical Center så tyder flera forskningsresultat på att aromaterapi med lavendel kan bromsa aktiviteten i nervsystemet, förbättra sömnkvaliteten, främja avslappning och lyfta humöret hos personer som lider av sömnstörningar. Studier tyder också på att massage med eteriska oljor, särskilt lavendel, kan resultera i förbättrad sömnkvalitet, mer stabilt humör, bättre koncentration och minskad ångest.

Ha konkreta mål som känns realistiska

Det är bättre att ha små mål som man uppnår än stora som man misslyckas med. Börja i liten skala och känn att du har kontroll. Till exempel så kan det vara lättare att röka en cigarett mindre per dag de kommande tre veckorna än att sluta röka helt. För varje litet framsteg du gör – fira dig själv genom att göra något som känns meningsfullt och som du mår bra av.

Gör någon glad

Att ge till andra har i flera studier visat sig ge ökat välmående till den egna hälsan eftersom det får oss att känna oss generösa och ansvarsfulla. Det stärker även våra sociala band vilket även det gör oss till gladare människor.

Motion och frisk luft

Amerikanska studier bland äldre personer visar att motion och utomhusaktiviteter ger ökad känsla av vitalitet, entusiasm och tillfredställelse än motion inomhus.

Meditera

Enligt John Denninger, psykiatriker på Harvard Medical School, så har meditation positiva effekter på både hjärnan och kroppen och bidrar till att motverka stress, sömnlöshet, depression och ångest. Så ge dig själv en liten stunds meditation varje dag där du slappnar av, andas och bara är.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.