Hem MobilAndroid Veckans mobilspel: The Silent Age
Guld

Veckans mobilspel: The Silent Age

av senses.se

I The Silent Age, detta äventyrliga peka och klicka-spel (tillgängligt på iOS, Android och Amazon för 38 kr) ifrån danska utvecklarna House on Fire, får vi följa Joe, en helt vanlig kille som i episod 1 (som är gratis att ladda ned och spela) får i uppdrag att åka tillbaka i tiden och varna uppfinnaren av en tidsmaskin för dess ödesdigra konsekvenser. I episod två eskalerar uppdraget till att Joe själv, står ensamt ansvarig för att rädda hela mänskligheten från undergång. I sin strävan råkar han ut för den ena bisarra saken efter den andra och utmaningarna avlöser varandra.

Vi hoppar hela tiden mellan två tidsepoker, 1972 (innan undergången) och 2012 som visar tiden efter. Spelet är fyndigt utformat och passar perfekt för alla som gillar problemlösning och sci-fi-äventyr.

the-silent-age-cryo-room

Konceptet är smart, har snygg och stilren grafik, skön musik samt en stor portion humor. För väljer man fel lösningar på de problem man stöter på så är spelet inte sent med att påpeka det och ifrågasätta hur man tänkte. Detta lockar till skratt flera gånger under spelets gång och höjer spelupplevelsen ytterligare.

Spelar man igenom hela spelet, både episod ett och två, så kommer man upp i totalt 10 kapitel. Det tar inte mer än ett par timmar att spela igenom och passar utmärkt att ägna sig åt vilken höstkväll som helst. Gillar man episod ett så kommer man definitivt att digga tvåan!

the-silent-age-garden

The Silent Age är ett lättillgängligt nöje som är väl värt pengarna och som vi rekommenderar starkt till alla som gillar att pussla, klura och utmanas.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.