Hem SpelPC Recension: The Last of Us Part 1 (PC)

Recension: The Last of Us Part 1 (PC)

av Henric Brandt

Vi har recenserat The Last of Us Part 1 ett antal gånger här på senses.se under de tio år som spelet har funnits. Spelets storhet är alltid detsamma och det som har förändrats är de tekniska aspekterna. Första uppdateringen skedde när The Last of Us Part 1 släpptes till Playstation 4 och det är den versionen som jag fortfarande spelar på min Playstation 5. Det finns ytterligare en uppdatering som gjordes specifikt till PS5 men jag kände att steget mellan 3 och 4 var bra mycket större än det mellan 4 och 5 och därmed köpte jag inte om spelet till fullpris en tredje gång.

I mars i år släpptes The Last of Us Part 1 för första gången till PC och spelare utan en Playstation kunde nu njuta av i min mening ett av de bästa spelen i världen. Fast lyckan blev väldigt kort då det visade sig att portningen till PC hade gått allt annat än smidigt. Spelet var mer eller mindre ospelbart med tusentals buggar, frame drops och att det hängde sig var och varannan sekund.

Nu drygt två månader senare så har spelskaparna lyckats fixa till det mesta med ett gäng gigantiska patchar. Så nu funkar The Last of Us, typ.

För att få ut det som du får ut automatiskt på en Playstation 5 så behöver du en överdrivet kraftfull PC. Jag har marknadens näst bästa grafik-kort (Maj 2023) och 128GB i Ram och ändå upplevde jag långa ladd-tider, blinkande grafik och att frame-raten sjönk rejält när det hettar till ordentligt i spelet.

Plus att något som inte patcharna har löst alls i skrivande stund är för dem som endast uppnår minimi-kraven som är 16GB ram. Bland annat så är alla reflektiva ytor såsom vatten och glas helt svarta vilket leder till en hel del problem när du spelar spelet.

The Last of Us Part 1 är konstruerat för att spelas med handkontroll och därmed blir det lite mer sport att köra med mus och tangentbord, exakt samma sak problem som med Uncharted. Så en handkontroll till din PC är att rekommendera.

Sammanfattningsvis så kan jag faktiskt inte rekommendera The Last of Us Part 1 till PC just för att det fortfarande dras med en hel del irriterande missar som drar ned spelupplevelsen. Vilket är super synd för spelet i sig är ett solklart måste.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.