Hem Livsstil Test: Lundgrens Aftonglöd

Test: Lundgrens Aftonglöd

av Cenny Bjurvén

Herr Bjurvén är tillbaka vid spakarna och då är det återigen dags för snustest! Lundgrens har i samarbete med BAT (British American Tobacco) tagit fram den helt nya Lundgrens Aftonglöd, med smak av tobak, bergamott och läder (!).

Foto: Senses.se

Om vi kikar på dosan möts vi av den klassiska Lundgrenska designen med tvåtonig färgning. Dosan är svart med etikett och logotyp färgade i en marmorerad, tobaksbrun nyans. Jag vet inte hur ni känner, men när jag tittade på dosan gick jag på en liten nostalgitripp och tyckte verkligen att den påminner om en äldre variant av Grov portionsdosan, vilket jag verkligen uppskattade.

Det finns två saker som jag fullkomligt älskar med Lundgrens: För det första det flexibla ”spottlocket” (som Lundgrens var först med på marknaden, om jag inte minns fel). Detta gör att du inte behöver tömma locket hela tiden utan ger lite extra utrymme. Det andra är den perforerade portionspåsen som gör att även den vita portionen smakar otroligt mycket utan att rinna.

Foto: Senses.se

Vad säger vi då om doft och smak? När jag öppnade dosan fylldes näsan och halva rummet av en djup, mycket trevlig doft av tobak. Prillan lägger sig som bekant väldigt behagligt under läppen. Personligen passar denna smak mig perfekt, en kraftig klassisk smak av tobak med bakgrundstoner av bergamott. Man får fram en liten ton av läder, men den är inte särskilt påtaglig.

Helhetsintrycket av detta snus gav mig en känsla av att jag vill sätta mig med en kall dryck, ta en prilla på altanen i kvällssolen och bara ha det allmänt bra. Den är med andra ord väldigt trevlig. Jag skulle säga att detta snus lämpar sig för de som uppskattar den klassiska snussmaken, men inte vill att det rinner lika mycket som en klassisk portion.

Foto: Senses.se
  • Varumärke: Lundgrens
  • Tillverkare: BAT
  • Lanserades: Maj 2024
  • Snustyp: Vit portion
  • Torrhet: torr
  • Prillor per dosa: 22st
  • Vikt per dosa: 17,6g
  • Styrka: 8mg/g
  • Format/storlek: original

Fiedler Lundgren skickade varuprov för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.