Hem Film & TV Tävling: Vinn somrigt merchandise från Bumblebee
bumblebee ryggsäck

Tävling: Vinn somrigt merchandise från Bumblebee

av senses.se

Vi älskade Bumblebee på bio och snart kommer även våra åsikter om UHD 4K-utgåvan. Men fram till dess så passar vi på att tävla ut ett härlig paket inför sommaren där vinnaren får en ryggsäck, vattenflaska och t-shirt och tvåan detsamma, minus ryggsäcken – alla prylar, med snyggt tema från filmen.

För att vara med och tävla ska du svara på en fråga (tips: svaret kan finnas längre ned på sidan), vara med på vårt nyhetsbrev och skriva en rad om hur prylarna skulle kunna göra din sommar roligare / bättre!

  1. Vilket världskänt varumärke var av regissören Travis Knights pappa, Phil Knight, med och grundade?
  2. Prenumerera på vårt nyhetsbrev (om du inte redan gör det):
    [email-posts-subscribers namefield=”NO” desc=””]
  3. Hur skulle ovan prylar från Bumblebee göra din sommar bättre?

Maila oss på [email protected] med svar på ovan två frågor samt inkludera namn, adress och telefonnummer. Märk ämnet Bumblebee.

Roliga fakta om BUMBLEBEE

1.       Bumblebee var en av original-Autobotsen som kom till jorden redan 1984 i den animerade TV-serien Transformers. Han var till och med den andre i ordningen att synas i serien.

2.       I sina olika fordonsformer har Bumblebee haft totalt elva olika registreringsskyltar – bara i filmversionerna har han haft åtta olika skyltar.

3.       När Bumblebee är i sin förklädnad som en Camaro i Transformers-filmerna har han en doftgran i form av ett bi i vindrutan.

4.       I de senaste Transformers-filmerna är våra hjältar mycket mer avancerade än de var i TV-serien. CGI-modellen av Bumblebee har hela 7 608 separata delar – allt för att hans rörelser ska se så realistiska ut som möjligt.

5.       I Transformers-filmerna har Bumblebee förmågan att explodera i smådelar för att sedan sätta ihop sig själv med hjälp av magnetism.

6.       Den första gången Bumblebee porträtterades som stum var i ”Transformers” från 2007. Innan dess var han en riktigt pratkvarn. Det finns flera olika teorier om hur han förlorade rösten: I en av serietidningarna är det Megatron som slår sönder Bumblebees ljudprocessor och på förpackningen till en av leksakerna står det att var en Decepticon som sköt sönder den. I ”Bumblebee” får vi veta att det är ett slag från Blitzwing som förstör Bumblebees ljudprocessor.

7.       Bumblebees längd i robotform är omdiskuterad – Michael Bay har sagt att han är 5,3 meter medan han enligt Transformers: The Official Guide är ynka 4,9 meter.

8.       Filmen Bumblebee utspelar sig på 80-talet – bara det är väl en garanti för bra musik, eller?

9.       Bumblebee fick sitt namn eftersom han från början var en liten rund folkabubbla, gul och svart till färgen och i robotform bildar bildörrarna vingar. I ”Bumblebee” är det Charlie som ger honom namnet då hon tycker att han låter som en liten humla.

10.   Trots att Bumblebee är liten är han en av Optimus Primes favoriter tack vare sin envishet, sitt mod och sin lojalitet. Han kan dessutom ta sig in där andra transformers är för stora!

11.   Optimus Prime brukar vara den främste Autoboten, men inte alltid. När två av filmseriens mest ikoniska bilar auktionerades ut 2016 – Optimus Primes Peterbilt-lastbil årsmodell 1992 och Bumblebees Chevrolet Camaro årsmodell 1967 – klubbades Bumblebees Camaro för hela 167 200 dollar, medan Optimus Primes lastbil gick för blott 121 000 dollar.

12.   Från början när Optimus Prime tyckte att Bumblebee inte var redo att kriga fick han vara spejare istället. Han smög och spionerade då på Decepticons vilket han var bra på tack vare sin litenhet. Optimus Prime blev imponerad och snart uppgraderades Bumblebee till krigare.

13.   I ”Transformers: The Last Knight” är det Bumblebee som till slut besegrar den onda Quintessa och räddar världen.

14.   Peter Cullen som gjort Optimus Primes röst både i den animerade Transformers-TV-serien och i alla spelfilmer (även Bumblebee) är också rösten till I-or i Disneys Nalle Puh-filmer.

15.   John Cena är wrestling-stjärna när han inte spelar agent Burns i Bumblebee.

16.   ”Bumblebee” är Travis Knights allra första actionfilm. Han har tidigare regisserat ”Kubo och de två strängarna” (Oscar-nominerad som Bästa animerade långfilm 2017) och varit huvudanimatör på stop motion-filmer som ”Coraline” och ”Boxtrolls”.

17.   Travis Knights pappa Phil Knight är en av grundarna av Nike.

Tävlingen pågår till och med den 8 juni och presenteras i samarbete med Paramount. senses redaktion avgör vinnarna efter enligt oss bästa motivering. Vinsten beräknas att skickas ut inom 14 dagar från avslutad tävling. Eventuellt vinstskatt betalas av vinnaren och genom att delta i tävlingen intygar du att du läst och accepterar tävlingsvillkoren.

Missa inte detta

1 kommentar

ann-sofi juni 5, 2019 - 23:38

jag vill vinna ryggsäck vattenflask tröjan min storlek är xxl

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.