Hem SpelPC Recension: South Park: Snow Day!
Silver

Recension: South Park: Snow Day!

av Henric Brandt

South Park: Snow Day! är ett äventyrsspel som utspelar sig i den legendariska animerade staden South Park. Allt börjar när en stor snöstorm sveper in över staden, vilket leder till att skolan stängs och alla barn får en oväntad snödag. Vi får möta alla de klassiska karaktärerna från TV-serien: Stan, Kyle, Cartman och Kenny (med röster av originalskådespelarna och skaparna Matt Stone och Trey Parker). Dessa fyra vänner bestämmer sig för att utnyttja snödagen till fullo genom att delta i en rad intensiva snöbollskrig och andra vinteraktiviteter runt om i staden. Under spelets gång stöter vi på en mängd olika utmaningar och pussel som måste lösas för att fortsätta framåt i spelet. Dessa utmaningar kan vara allt från att besegra en rivaliserande grupp barn i ett snöbollskrig, till att lösa kluriga pussel för att hitta dolda skatter.

Foto: ©2024 – THQ Nordic - South Park: Snow Day! - Out to hunt!
Foto: ©2024 – THQ Nordic

TV-serien South Park hade premiär redan 1997, och sedan dess har det producerats över 300 avsnitt. Det finns även en riktigt rolig långfilm som hade premiär 1999. Under årens lopp har det även producerats ett antal spel (Bland annat South Park: The Fractured But Whole och South Park: The Stick of Truth) och som handlar om de något udda karaktärerna som bebor staden South Park. Jag har inte spelat något av dem, så jag kan inte avgöra om South Park: Snow Day! är bättre eller sämre än sina föregångare.

South Park: Snow Day! startar verkligen som ett avsnitt från TV-serien. Karaktärerna har som sagt rätt röster, och den grova humorn är inte förminskad på något sätt. När vi sedan kommer ut och spelvärlden öppnar sig, går vi från den enkla 2D-animationen till välgjord 3D-animation. Karaktärerna fungerar riktigt bra i tredimensioner, och nu är det dags att vi skapar vår egen avatar. Vi spelar som “the new kid”, och därmed är vi inte en av huvudkaraktärerna från serien. Jag tycker personligen att det är ett smart grepp, då du kan göra spelupplevelsen lite mer din egen än att de ska ha begränsningar för vad de etablerade karaktärerna kan och inte kan göra.

Foto: ©2024 – THQ Nordic - South Park: Snow Day! - Explosion!
Foto: ©2024 – THQ Nordic

Spelkontrollerna är intuitiva och lätta att lära sig, vilket gör spelet tillgängligt för spelare i alla åldrar, även om jag inte tror att yngre spelare varken förstår eller uppskattar spelets humor, det finns ju en anledning till att spelet har en ”Mature rating”. Det finns massor av specialförmågor att låsa upp och använda under de olika uppdragen. Du kan även designa din avatar så som du vill.

Grafiken är som sagt välgjord, och jag spelade det på Xbox Series X och upplevde inga som helst prestandaproblem. South Park: Snow Day! är det första spelet i serien som går att spela online ihop med andra spelare. Det är riktigt kul att ge sig ut på äventyren tillsammans med andra, men det är inte ett primärt online-spel. Du kan med lätthet spela det själv, och då är det botar som styr de andra i din grupp.

Foto: ©2024 – THQ Nordic - South Park: Snow Day! - Tha gang!
Foto: ©2024 – THQ Nordic

South Park: Snow Day! är speltekniskt väldigt likt andra spel med att förbättra sina vapen och ge sig ut i olika strider, så det är egentligen skruden som är annorlunda och inte spelet. Det som störde mig mer än vad jag först trodde är att de som vi slåss emot i spelet är andra barn, och till skillnad mot huvudkaraktärerna vars röster görs av vuxna skådespelare, så är det barn som gör rösterna till dem vi slåss emot. Det blir snabbt lite olustigt när man hör ett barn skrika “I am bleeding!”. En petitess kanske, men för mig blir det därmed inte lika roligt utan mer brutalt på ett dåligt sätt.

Foto: ©2024 – THQ Nordic - South Park: Snow Day! - Intense scene
Foto: ©2024 – THQ Nordic

Sammanfattningsvis vill jag ändå rekommendera South Park: Snow Day! till alla fans av serien, och för dig som aldrig har sett ett avsnitt men gillar mörk humor, så är spelet en bra ingång till att börja titta på serien.

THQ Nordic skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.