Hem LjudHörlurar Test: Sound Blaster JAM V2
creative labs sound blaster jam v2 recension senses Guld

Test: Sound Blaster JAM V2

av senses.se

Hörlurar för vissa är som skor för andra – man kan inte ha ”för många par”. Det finns en lur för varje tillfälle eller sammanhang: true wireless för diskret lyssnande på stan, trådade over-ear för njutningsfull egentid vid hifi-anläggningen och välljudande och bekväma gaming-lurar för långa spelsessioner. Likt mycket annat så spänner vidden av prisklasser på hörlurar från jättebilliga till miljardärs-dyra (ja, det finns hörlurar för en halv miljon). Creative Labs Sound Blaster JAM V2 hör till den första kategorin – de må vara plastiga och rätt omärkvärdiga vid första anblick, men de är späckade med egenskaper som är rent av imponerande för prisnivån och rätt användningsområde.

Creative Sound Blaster JAM V2 life style woman using phone and computer
Foto: Creative

The Look – Sound Blaster JAM V2

Sound Blaster är ju Creatives klassiska ljudkortsmärke och att man använder brandingen här antyder lite spel eller dator-konnotation. Rent utseendemässigt så är JAM V2 väldigt enkla: über-lätta plastkonstruktioner med på- och avtagbara kuddar (ett extrapar följer med!) som påminner om hörlurarna man en gång i tiden fick på flygplan när man var på charterresa, då med trådanslutning. Så inga lookers alltså, men här är det insidan som räknas.

Teknik och funktioner

Vad Sound Blaster JAM V2 må sakna i vikbarhet och lyxig finish tar man med råge igen i tekniska finesser och funktioner – här finns det mesta man kan önska sig: Bluetooth 5.0 för stabil uppkoppling med lång räckvidd, aptX HD och nya aptX LL för både högupplöst ljud och låg latens (grattis till alla utom iPhone-ägare) samt möjlighet att kopplas till två källor samtidigt för att enkelt växla mellan dessa (multipoint-anslutning). Givetvis finns aptX också och SBC, som alla enheter stöder.

Creative Labs Sound Blaster JAM V2 product photo
Foto: Creative

Själva lurarna har 32mm neodymium-element och ljudkvaliteten imponerar, inte bara för det väldigt låga priset. Sound Blaster JAM V2 låter riktigt bra överlag, såväl med högupplösta källor som Tidal (där du kanske iofs kör något mer premium-lurar) såväl som spel och filmtittande på exempelvis en pekplatta. Batteritiden är sjukt imponerande; den anges officiellt till 22 timmar, men vi har använt dem betydligt längre än så (vågar vi säga 30?) på rimlig volym. USB-C-anslutning finns och de laddar dessutom snabbt.

Summering – Sound Blaster JAM V2

Mycket mer att säga finns egentligen inte. Det är svårt att inte älska Sound Blaster JAM V2: för under 400 kronor får du ett par extremt kompetenta lurar, som passar utmärkt för det mesta, inte minst att ta med till barnen på resan. Ja, de är plastiga, inte så värst vackra och inte marknadens mest bekväma under långa stunder, men insidan är fullproppad med funktioner som är galet imponerande att få för det låga priset, ljudkodeks som hörlurar som är fem gånger dyrare saknar. Batteritiden är dessutom riktigt bra och trots att lurarna är fjäderlätta och kan kännas lite rangliga så har vi upplevt att de klarar halvhård användning även av mindre konsumenter (läs: små barn). Ljudet är långt över nivån man kan förvänta sig för priset och alla som kan utnyttja aptX HD och LL har ytterligare anledning att kasta sig över dessa inför sommaren.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.