Hem SpelMac Recension: Sonority
Silver

Recension: Sonority

av Henric Brandt

I Sonority så får vi följa Esther som ger sig ut på en resa för att hjälpa en vän. För att klara av de hinder som ställs i hennes väg så använder hon sin panflöjt. Till en början så spelar hon enstaka noter för att kunna lösa pusslen men ju längre in på sin resa hon kommer blir musiken mer och mer avancerad. Under resans gång så möter hon en talande tvättbjörn som hjälper henne med tips och tricks. Esther lever i en värld utan musik och nu är hon dess enda hopp att finna den försvunna kunskapen att skapa vackra melodier.

Foto: ©2022 - Hanging Gardens Interactive - Sonority - Find the tune
Foto: ©2022 – Hanging Gardens Interactive

Sonority är ett spel som jag direkt gillar av en grundläggande anledning; vilket är att det gör något nytt med genren. Det finns tusentals pusselspel men jag personligen har aldrig spelat ett som använder musik som grundkoncept. Spel-mekaniken är enkel, du ser din avatar i en isometrisk vy och det är oftast lätt att navigera mer om det längre ned. Till en början kan du bara bemästra ett par toner och därmed lär du dig sakta men säkert hur du spelar mer och mer avancerade stycken ju fler toner du låser upp under resans gång.

Foto: ©2022 - Hanging Gardens Interactive - Sonority -Open the door
Foto: ©2022 – Hanging Gardens Interactive

Grafiken är ganska snygg och enkel men ändå detaljrik. Animationerna är lite kantiga ibland, framförallt när den talande tvättbjörnen dyker upp. Fast det är en skavank som jag låter passera då detta inte på långa vägar är ett AAA spel med miljoner i budget. Sonority är hela tiden intressant och ju fler toner du låser upp desto roligare blir det.

Jag testade Sonority Nintendo Switch och upplevde inga som helst problem med att spela på den lilla inbyggda skärmen i bärbart läge. Allt blir väldigt smått men det är ändå lätt att orientera sig eller läsa informationen på skärmen. Det jag rekommenderar i bärbart läge är att ha ett par hörlurar till hands då en stor del av upplevelsen är just musiken. Känner du att det är för svårt att hålla reda på musikaliska noter så kan du ställa in så att det blir siffror istället.

Foto: ©2022 - Hanging Gardens Interactive - Sonority - Find the bridge
Foto: ©2022 – Hanging Gardens Interactive

Även om spelet är lättöverskådligt så irriterade jag mig en hel del på kameran som inte går att styra dit jag vill. Det var både en och två gånger som jag hade behövt flytta kameran något för att kunna se min avatar bättre men det fungerade inte vilket tyvärr leder till en hel del irritation och frustration.

Foto: ©2022 - Hanging Gardens Interactive - Sonority - Follow the path
Foto: ©2022 – Hanging Gardens Interactive

Sammanfattningsvis så är Sonority ett roligt och ganska annorlunda spel som passar perfekt till din Switch. Så spelet är helt klart värd en rekommendation.

Ash Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.