Hem MobilAndroid SEGA ger bort retroklassiker (nästan) gratis på mobil

SEGA ger bort retroklassiker (nästan) gratis på mobil

av senses.se

Med Sega Forever gör de gamla arkadkungarna en kulturgärning och ger oss flera av deras största spelklassiker och retrofavoriter helt gratis på iOS och Android – och dessutom från alla gamla SEGA format, upp till Dreamcast! Eller ja, helt gratis är ju ingenting – spelen är gratis att ladda ned och spela och finansieras genom att du får titta på reklam då och då (lite som Spotify Free alltså). Vill du slippa reklamen helt och hållet kan du ”låsa upp” spelet för 1.99$, vilket torde bli runt 19 kr i svenska pengar. Inte oskäligt alls.

sonic the hedgehog

Första paketet med spel som är bekräftat är de fem titlarna: Sonic the Hedgehog, Phantasy Star 2, Kid Chameleon, Altered Beast och Comix Zone, alla från Mega Drive/Genesis-eran samt ett bonusspel i Sonic CD (som endast släpptes till Mega CD-expansionen). Se trailern:

Vad som är galet intressant är att SEGA alltså utlovar spel från Master System ända till Dreamcast, vilket då inkluderar deras näst sista konsol – som sålde katastrofalt dåligt, men som har sin fanbase och är notoriskt svår att emulera idag – SEGA Saturn. Detta skall dock ske inom loppet av ”en till två år”, så vi hinner se ytterligare tre generationer super-smartphones innan dess (tänk iPhone 10). Vidare meddelar SEGA att målet är att släppa ca 25 spel per år i en takt av ungefär varannan vecka. Utöver det lovar man också att släppa udda och till och med nedlagda spel, bland annat Propeller Arena – flygspelet till Dreamcast som lades det då det skulle ha release samtidigt som 9/11 hände.

propeller arena

Och som grädde på moset så ska retrospelen få tekniska förbättringar såsom möjlighet att spara (till molnet). Vi verkar alltså snacka en slags ”SEGA Mini Classic” – utan behov av särskild hårdvara, förutom din nalle (som du ju ändå alltid har med dig).

Grymt initiativ av SEGA, som förutom att göra en kulturgärning också kan börja tjäna pengar på sina gamla klassiska spel och konkurrera ut ROM-emulatorerna! Börja samla dina klassiker här: http://forever.sega.com.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.