Hem SpelMac Recension: Samurai Riot – Definitive Edition

Recension: Samurai Riot – Definitive Edition

av Henric Brandt

Samurai Riot – Definitive Edition är ett klassiskt beat ’em up-spel, med en twist. Under spelets gång måste du göra flera, riktigt svåra, moraliska beslut. Spela ensam eller tillsammans med en vän. Lär dig kombos och ta dig an horder av fiender. Till din hjälp har du ditt trogna husdjur, som du också kan attackera fienden med.

Foto: ©2022 - Hound Picked Games - Samurai Riot - Definitive Edition - Attack!
Foto: ©2022 – Hound Picked Games

Genren Beat ém up är i min mening klurig, för hur välgjord den än är så kan det väldigt snabbt bli enahanda – du rör dig från vänster till höger i bild och slåss mot horder av fiender som attackerar dig, bana efter bana. Samma sak händer i Samurai Riot – Definitive Edition; men med skillnaden att storyn faktiskt låter dig göra dina egna val. Varje beslut påverkar slutet av historien. Mellanspelen är snygga med bra röstskådespelare, musik och ljuddesign.

Foto: ©2022 - Hound Picked Games - Samurai Riot - Definitive Edition - Another boss fight
Foto: ©2022 – Hound Picked Games

Problemen med Samurai Riot – Definitive Edition är flera. Bland annat så ser fiender nästan exakt likadana ut, hela tiden. Det finns väldigt få variationer på deras vapen och utrustning. Men vad som är ännu värre är att dina kombos är låsta till att stå eller hoppa. Det är inte som i andra spel där du kan göra låga attacker. Även när jag lärde mig alla kombos så lyfter spelet ändå inte riktigt, just för att variationen av fiender är såpass liten och när du väl möter en boss så är det väldigt lätt att se dess rörelsemönster och därmed kunna klara av bossen genom att hålla sig undan. Det är inte så mycket skicklighet som krävs.

Foto: ©2022 - Hound Picked Games - Samurai Riot - Definitive Edition - special kombo
Foto: ©2022 – Hound Picked Games

Samurai Riot – Definitive Edition fungerar fin fint på Nintendo Switch. Upplevde inga som helst prestanda-dippar och spelet fungerar alldeles utmärkt på den inbyggda skärmen.

Foto: ©2022 - Hound Picked Games - Samurai Riot - Definitive Edition - Make your choice
Foto: ©2022 – Hound Picked Games

Sammanfattningsvis så är Samurai Riot – Definitive Edition snyggt och välgjort, men mer tid hade kunnat läggas på att variera fiender lite mer och att göra striderna roligare.

Hound Picked Games skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.