Hem Film & TV Reklam: Golden Globe 2018 och frågan om jämställdhet

Reklam: Golden Globe 2018 och frågan om jämställdhet

av senses.se

I år var det 75:e upplagan av Golden Globe-galan. En gala som belönar insatser inom film och tv-produktion. Efter de många skandalerna som lyfts upp under 2018 efter #Metoo-rörelsen så blev det en kamp för jämställdhet även på Gloden Globe 2018, där möjligheten för framstående kändisar uppenbarade sig; att visa att även de ser klyftorna i samhället.

För att hylla just #metoo-rörelsen, men även för att belysa sexuella trakasserier i samhället, valde många kändisar att bära knappnålar med slogan ”Time’s Up” samt även att ha på sig mörka kläder.

jdeeringdavis [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Några kändisar uttryckte sig även kring frågan på scen. Natalie Portman, som är känd från bland annat V för Vendetta, belyste i sitt tal att det bara var manliga nominerade till kategorin bästa regi.

Även Oprah Winfrey hade ett imponerande budskap i sitt tal. Där berättade hon sin historia och att hon blev den första, svarta kvinnan att motta Cecil B De Milles Lifetime Achievement award.

I sitt tal ville hon inspirera nästa generation av filmskapare och skådespelare att det inte finns gränser, om man tror på sig själv. Oprah lyfter upp de modiga kvinnorna under 2017 som öppet berättat hur de har blivit sexuellt trakasserade. Att vi behöver arbeta förebyggande i filmbranschen, men även i övriga samhället. Vi behöver stå upp för varandra.

Detta inlägg är en annons.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.