Hem SpelPlaystation 4 / PS4 Recension: Persona 5 Royal (PS4)
persona 5 royal recension Guld

Recension: Persona 5 Royal (PS4)

av senses.se

Atlus Persona 5 släpptes 2017 med dunder och brak. Ett fantastiskt JRPG och ett av årets tio bästa spel, enligt oss på senses. Nu släpps spelet igen – som Persona 5 Royal Edition – och vi dyker rakt in i vad du kan förvänta dig (om du inte känner till spelet sen innan rekommenderar vi att du läser recensionen av grundspelet, Persona 5).

persona 5 royal ps4 pro

Persona 5 är som sagt ett fantastiskt spel, men helt utan brister var det inte (som allt annat här i livet). Ett av klagomålen var att det var snålt med ammunition, som jämt tog slut i dungeons man besökte. Det är fixat nu, du har härmed oändligt med kulor till ditt förfogande. Ett annat var att spelet var enormt stort och inte så bra på att vägleda dig, valen kändes ibland överväldigande många (att spendera ”fritiden” på).

I övrigt kan vi sammanfatta nyheterna så här:

En extra termin på skolåret + nytt slott (dungeon).

Ett stort nytt område på kartan, Kichijoji med nya ställen att besöka samt nya storylines.


Ny karaktär du kan spela med, Kasumi Yoshizawa.


Nya attacker som dina figurer kan göra ihop (tag team, ”Showtime”) och Joker har begåvats med en änterhake som kan göra transporterna på banorna smidigare och även ge tillgång till jakt på bonusar (Wills).

persona 5 royal tag team
Nu kan du tag-team:a dina motståndare.

En uppsjö nya mellansekvenser, som fördjupar karaktärernas relationer. Du kan även få assistans och ledning i hur du borde fördela och fokusera din tid mellan banorna (välkommet!)

Ny, tredje form för dina krigare, nya fiender, nya vapen, nya personas och två nya slut på storyn.


Upplåsbart content, såsom bilder, animerade sekvenser, musik och annat i ”The Thieves Den”, ett slags bonusspel du kan låsa upp i pausmenyn.

PS4 Pro får en efterlängtad boost, 4K-grafik.

Som ni ser är detta en hel del uppgraderingar och mer material än i originalutgåvan. Därför är det en no-brainer, att om du vill börja spela Persona 5 (och det vill du), då ska du ska välja Royal Edition. Har du redan spelat igenom grundspelet är de nya inslagen kanske inte märkvärdiga att de är värda att köpa om spelet, till fullpris för. Sen har spelet också blivit ännu längre än det redan var från början och det kan ju vara en nackdel och fördel, om du aldrig vill lämna den magiska Persona 5-världen eller vill sysselsätta dig fram till nästa, stora JRPG-release (Final Fantasy VII Remake del 2?).

persona 5 royal persona summon

Ett måste är det i alla fall att uppleva Persona 5, om du har minsta intresse för japanska rollspel i allmänhet och riktigt välutvecklade storylines och karaktärer i synnerhet. Det kräver sitt tålamod under de första timmarna, men som det gamla talesättet lyder ”tålamod är en dygd”. Och har varit så dygdig att du väntat tre år med att uppleva spelet, så får du nu även en något vassare, snyggare och mer fyllig version av ett suveränt spel. Win!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.