Hem LjudHörlurar Poly – kontorsljud behöver inte vara tråkigt
plt poly voyager focus och uc voyager 8200 test senses

Poly – kontorsljud behöver inte vara tråkigt

av senses.se

Poly (sammanslagning av Polycom och Plantronics, som vi skrivit mycket om genom åren på senses) satsar hårt på ljud och kommunikationslösningar för kontoret. Från att ha varit starka inom gaming, så flyttas fokus nu mot funktionalitet, brusreducering och jobb – något som kan visa sig ha varit en lyckoträff nu när covid-19 fått allt fler att jobba hemma och ta samtal via Teams / Zoom / Skype / FaceTime / valfri annan videosamtalstjänst.

poly uc 8200 hörlurar senses
Foto: senses.se

PLT Voyager 8200 är ett par hörlurar som kombinerar brusreducering (i tre lägen: av, mellan och hög) med inbyggd mic för samtal, riktigt sköna öronkåpor och förvånansvärt bra ljud för musiklyssning. Och anledningen är troligtvis för att de är byggda på BackBeat Pro 2 SE, en då alldeles lysande hörlur i mellanprissegmentet. Här finns värme, bas och ett klart mellanregister (nödvändigt för fokus på samtal).

Mikrofonen är diskret inkilad i ena kåpan och det innebär alltid vissa kompromisser i ljud. Det låter aldrig lika bra som en dedikerad mic, som du fäller ned och som hamnar nära munnen (såsom företagets utsökta öronsnäcka Voyager UC, den mest använda prylen till vår mobiltelefon). Det låter aningen distanserat och lite burkigt, men motparten hörde oss ändå helt OK.

PLT UC 8200 ANC
Du ställer enkelt in nivån på brusreduceringen via vänster kåpa. Foto: senses.se

ANC (brusreduceringen) är bra, men inte klassledande – i maxläget kan vi ändå höra vår omgivning och dess prat, även om det är ganska dämpat. I medium-läget hade nivån varit OK, men på max hade vi nog förväntat oss lite bättre effekt. Vi håller tummarna för att Polys kommande produkter med helt tysta ”zoner” som man ställer in kommer att lösa knuten med hörlurar för jobb i surriga kontorslandskap eller miljöer man delar med andra.

Plt poly UC voyager 8200
Voyager 8200 låter schysst och ser bra ut i vitt. Foto: Poly

Att lyssna på musik mellan samtalen blev dock betydligt mycket roligare och har du ett jobb där du pratar lagom mycket i telefon så kan dessa bli ett lyft, även om det blir lite varmt under kuddarna efter ett tag. Prislappen på nästan 3 000 kr är inte helt oansenlig och i segmentet finns lurar som låter bättre som helhet för musik, men inte är lika mångsidiga med inbyggd mic och ANC.

plt voyager focus
Voyager Focus. Foto: Poly

För dig som jobbar större delen av din dag i telefon, exempelvis som support eller call center, så finns de gamla trotjänarna PLT Voyager Focus som bra alternativ. Detta är mer klassiska, on-ear-lurar, som låter jättebra för samtal men något mer blygsamt för musik. Fördelen de har är den nedfällbara micken med smart utrensning av miljöljud. Pratar du lagom mycket eller på språng så är en öronsnäcka kanske smidigare, men den måste du komma ihåg att ladda (i caset om inte annat, och även det i sin tur) medan Focus laddas in sin ”vagga” varje gång du hänger tillbaka dom. Bäst funkar de med USB-dongeln som ingår, för att få alla funktioner och avlasta ditt bluetooth-system (som kan vara skakigt på Mac), men det blir också en extra pryl att koppla in (på USB-A, som inte längre finns till Mac – måste köpas separat av Poly och kostar nästan 1 000 kr). Runt 2 000 kr får du räkna med för ett par sådana och de rekommenderas till storprataren som vill ha något bekvämt (nätta 155 gram), höra och höras bra.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.