Hem Hälsa & Skönhet Test: Panasonic ER-SB60 (trimmer)
panasonic er-sb60 test senses Silver

Test: Panasonic ER-SB60 (trimmer)

av senses.se

Skägg har blivit modernt (igen), inte minst på söder i Stockholm där vi på redaktionen ofta håller till. Ett snyggt skägg behöver vårdas med omsorg och ansas, om det ska växa snyggt och uniformt. Vi testade Panasonic ER-SB40 för ett tag sedan och tänkte kolla vad som hänt i nya topp-modellen som släpptes nyligen, Panasonic ER-SB60.

På ytan är trimmer-modellerna rätt lika: SB40 är svart, medan SB60 är silver. Båda har ställbar längd mellan 0.5-10 mm. SB60 får dock med två olika kam-huvuden för mer kontroll och styling av ditt skägg. I övrigt så är många av specifikationerna ganska liknande ned till batteritid (60 minuter) och vattentålighet. SB60 ger dock mer precision och kontroll och istället för 19 ställbara längder så dubblas nu antalet inställningar till 38 stycken. Så här snackar vi allt ifrån växande hipster-skägg till välansad stubb med lite förkunskaper. Panasonic har en del tips på sin Youtube-kanal.

panasonic er-sb60 test senses
En nytt huvud som du kan skapa kul form med. Foto: Panasonic

Panasonic ER-SB60 är utsökt enkel att använda. Så länge du kommer ihåg att smörja den med Panasonics egen bladolja före och efter varje användning så håller den sig skarp och smidig utan att du behöver göra mycket annat (spola av den är enkelt under en vattenstråle). Du kan köra den i duschen om du vill, då den är 100% vattentålig, men för bästa kontroll tycker vi du ska ansa när skägget är torrt och du då kan styra det bättre. Christian tog med och använde den på sin senaste inspelning, där han spelar en karaktär med exakt 3 mm lång skägg och den blev snabbt en favorit för maskavdelningen (som använde mycket Panasonic, vilket torde borga för att märket faktiskt används av styling-proffs). Motorn är kraftfull och utan munstycke klipper den väldigt kort (0.5 mm) och med de två munstyckena på kan du både klippa raka linjer såväl som bestämma längden på millimetern (upp till 1 cm).

Motorn är linjär, vilket innebär att den ger full kraft från fullt till tomt batteri (och inte börjar sacka och dra hårstrån mot slutet) och du laddar enkelt trimmern genom att antingen koppla in den i vägguttaget via medföljande kabel (som fortfarande inte är USB…), eller ställa den på den runda foten som ingår (som kan kopplas in i väggen och ge kräm mellan användningarna).

panasonic er-sb60 test senses
Foto: Panasonic

Ska man klaga på något så är det att flaskan som ingår, med olja för bladen, är aningen liten och innebär att du snart måste investera i en ny och detta blir då en återkommande investering. Men så är det ju med många apparater man använder mycket, få saker är ju helt underhållsfria. Man kan säkert använda vilken högkvalitativ olja som helst, men den som inte vill chansa kan med fördel välja Panasonics egna som är gjord för ändamålet och deras produkter. Du finner bra pris på den om du söker runt på nätet lite. Har du redan en SB40 är lyftet upp till SB60 inte tillräckligt påtagligt att motivera ett nyköp, samtidigt: om du funderar på en ny skäggtrimmer så bör du absolut lägga några hundralappar extra för allt som SB60 erbjuder. Det är – som ofta ifrån den japanska jätten – en utmärkt produkt.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.