Hem Hälsa & Skönhet Test: Panasonic ER-SB40 Trimmer
Silver

Test: Panasonic ER-SB40 Trimmer

av senses.se

Många känner kanske inte till att Panasonic inte bara gör fantastiskt bra produkter inom ljud och bild (som exempelvis vår referens inom bild idag: Panasonic TX-65FZ800E) utan även vitvaror och apparater inom personvård; något vi kommer att kika på mycket mer nu när våren och sommaren är här. Och det är inom just det segmentet, personvård, som vi ska testa en av deras topprodukter inom rakning, nämligen trimmern ER-SB40.

Panasonic ER-SB40 recension

Panasonic ER-SB40 är en uppladdningsbar skägg- och hårtrimmer, som kan tvättas under rinnande vatten. Den är utrustad med en linjärmotor, vilket resulterar i att motorn fortsätter att arbeta med högsta kraft tills batteriet tar slut, vilket i sin tur ger en mjukare och mer effektiv klippning. Den har en vridinställningen med 19 olika lägen från 1,0 – 10 mm längd, i steg om 0,5 mm.

Vi har under ett par veckor låtit vår skäggigaste medarbetare hårdtesta Panasonic ER-SB40, för att ta reda på hur den står sig mot konkurrenterna. Vi har framförallt jämfört den mot Moser Trendcut Li-Ion, som enligt oss är den bästa uppladdningsbara skäggtrimmern, just nu. Kan ER-SB40 peta den från tronen?

Om vi börjar med den viktigaste egenskapen på en skäggtrimmer: ”hur bra klipper den”? Jo, väldigt bra faktiskt; det märks direkt att motorn är rejält stark och har inga som helst problem att klippa genom även lite tjockare skägg. Den ligger bra i handen, lagom tung med sina 180 gram och låter inte för mycket. Tar man av munstycket så klipper den ca 0,5mm vilket är väldigt bra och, eftersom man kan ställa längden i så många som 19 steg, så kan man väldigt enkelt få till exakt rätt längd på skägget. En stor fördel här – om man jämför med Moser Trendcut – är att det sitter på ett munstycke och man har en vridring på trimmern där man ställer in vilken längd man vill ha. På så vis slipper man alltså att ha koll på tio olika munstycken, som ska bytas för att uppnå rätt längd. Panasonic ER-SB40 bygger på en unik, japansk bladteknik där inställningen på rakbladen är i exakt rätt vinkel för att vara som vassast, utan att för den sakens skull slitas ut och mattas i förtid. Dessutom är bladen bredare än på en konventionell skäggtrimmer, vilket gör att den tar även krånglande hårstrån effektivare , exempelvis små och lockiga strån eller sådana som pressar mot huden.

panasonic er-sb40 trimmer

Batteritiden är ungefär en timme och det tar uppskattningsvis lika lång tid att ladda trimmern fullt. Det är godkänt, men inte mycket mer. Vår referens Moser Trendcut klarar ca 1.5 h på en laddning och laddar dessutom snabbare (en minuts laddning ger cirka tre minuters klipptid). Det vi inte förstår här är varför Panasonic valt att skicka med en laddare med en helt egen anslutning. Varför inte använda sig av en USB-laddare? USB-C har varit det ultimata, då det även potentiellt ger snabbladdning, men vi hade varit nöjda med valfri USB-sladd så att man på resande fot hade sluppit ännu en laddare att ta med sig.

En stor fördel med ER-SB40 är att den går att rengöra under vatten, det här gör att rengörningen – som normalt på skäggtrimmers är riktigt stökig – till hur enkel som helst. Bara att ta av munstycket och rensa under rinnande vatten medan trimmern går så att den ”skakar av” sig småhåren.

panasonic er-sb40 trimmer

Summering: Det råder ingen tvekan om att Panasonic ER-SB40 är en suverän produkt. Som trimmer skulle vi säga att den är oöverträffad i dagsläget; med en precision, användarvänlighet och resultat som faktiskt till och med trumfar vår gamla referens, Moser Trendcut. Nästa år önskar vi oss snabbladdning via USB-C, så är produkten i det närmaste fulländad, särskilt med tanke på det ändå rätt humana priset för prestandan.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.