Hem LjudHörlurar Test: Panasonic RB-M700
panasonic rb-m700b Silver

Test: Panasonic RB-M700

av Henric Brandt

När jag plockar upp RB-M700-hörlurarna ur kartongen så känner jag direkt två saker: De känns lätta och lite plastiga. Jag sätter dem på huvudet och ställer in dem för min ganska stora skalle. Hörlurarna sitter väldigt bekvämt och kuddarna har bra styrsel och komfort.

Foto: Senses.se - RB-M700 - Panasonic - Bild på hörlurarna
Foto: Senses.se

Jag börjar med att para ihop dem med min telefon via Bluetooth. On-off knappen fungerar även som Bluetooth-knapp vilket var lite förvirrande först, men det efter lite tryckande så dyker lurarna upp i listan i alla fall. ”Battery Low” förkunnar en röst i lurarna och jag läser innantill att de rekommenderar att ladda upp dem innan jag använder dem. Sagt och gjort, kopplar in den medföljande USB-C sladden och lägger dem för att ladda (något man alltid bör göra med nya produkter).

Fyra timmar senare så är lurarna fit för fight (de stöder även snabbladdning, 15 minuter ger en och en halv timmes speltid) och jag parar dem till telefonen igen. Först ut så kör jag The Other Side från Greatest Showman. Det är en låt som jag kan utantill och använder till alla hörlurstester. Basen, som skapas via Panasonics XBS Deep-system (Extra Bass Deep), är verkligen enorm och det finns ett eget reglage där du kan höja och sänka den. När jag sedan ökar volymen lite, med basen på max så vibrerar RB-M700B kring mitt huvud. Jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande.

Så hur låter basen i Panasonic RB-M700 då? Jodå, den är fin och djup, men det är samtidigt väldigt lätt att överdosera den och då blir det bara grötigt istället. Så jag fann min sweet spot i att dra ned basen en del för att den inte ska ta över helt. Nästa test så kopplar jag in hörlurarna till datorn och körde slutstriden från Avengers: End Game. Här fungerar den djupa basen bättre då den inte är på konstant. Det blev en riktigt filmisk upplevelse och det kändes väldigt lyxigt att kunna dra på med fet bas utan att någon omkring dig hör eller blir störd.

Foto: Senses.se - RB-M700 - Panasonic - Närbild brusreducerings knappen.
Foto: Senses.se

Mellan volymreglaget och basreglaget på lurarna sitter en riktigt otight och ”fladdrig” knapp som är själva brusreduceringen (ANC). Den har två problem: För det första så vibrerar den fysiska knappen när du går med lurarna och du hör den klicka för varje steg du tar. Extremt enerverande. För det andra så är brusreduceringen inte särskilt effektiv alls. Jag upplevde ingen större skillnad med den på eller av, ärligt talat. Riktigt tråkigt.

Foto: Senses.se - RB-M700 - Panasonic - Närbild på hörlurarna
Foto: Senses.se

Du kan använda RB-M700B när du pratar i telefon också. Micken plockar upp din röst ganska bra, men min test-person kände att min röst lät ganska avlägsen och metallisk. Batteritiden är runt 20 timmar enligt tillverkaren och det stämmer ganska bra med verkligheten. Kanske var den var den aningen kortare än det, men beror ju också på volym och hur man mätt upp tiden (med vilka funktioner påslagna, ANC et cetera). Bluetooth-räckvidden är riktigt bra, med klart rent ljud till och med om du är i ett annat rum tack vare Bluetooth 5.0s räckvidd.

Sammanfattningsvis så är RB-M700 från Panasonic ganska prisvärda och har – precis som de lovar – sanslöst fet bas. De är bekväma och lättanvända men baksidan är att de är ganska plastiga och brusreduceringen fungerar sisådär. Men inom sin prisklass så kan jag rekommendera dem.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.