Hem Hälsa & Skönhet Samarbete: Kolfiberringar – coola och unika
kolfiberring på hand

Samarbete: Kolfiberringar – coola och unika

av Christin Magdu

Jag brukar inte vara speciellt lättflirtad när det gäller smycken eller ringar. Men när jag för första gången fick se bilder på kolfiberringar så poppade något i mig. Det var något med dom här ringarna som skiljde sig från andra, mer traditionella ringar och som väckte min nyfikenhet. Detta känns som ringar med personlighet. Kaxiga och coola på ett nytt och spännande sätt som jag inte tidigare sett i exempelvis mer konventionella vigselringar. Kombinationen av elegans, stabilitet och coolhet i design får dem att kännas helt unika.

Jag, som annars inte brukar bära ringar, kände plötsligt lust för att prova en kolfiberring, något jag nu fått tillfälle att göra i samarbete med Rings of Sweden. När jag läser på om ringarna får jag reda på att det finns två former av rent kol, en djup svart och en ren, vit. Jag väljer en enklare modell i svart med en vacker diamant i mitten.

Nu återstod att se – skulle ringen vara lika cool i verkligheten som den verkade på bilden? Och hur smidigt skulle leverans och beställningen av gravyr vara?

Foto: senses.se

Efter några veckor fick jag levererat en vit ask märkt med ”Rings of Sweden” av DHL och i asken låg ringen jag väntat på.

Den är len och slät, med matt yta och känns nätt och väldigt lätt i min hand. På Rings of Swedens hemsida kan jag läsa att kolfiber är fyra gånger hårdare än stål (!) och att det är ett mycket slitstarkt och hållbart material. Jag fascineras över hur något så starkt och tåligt samtidigt kan vara så lätt och viktlöst. Kombinationen ”starkare än stål” och ”lätt som en fjäder” får mig att le. Tidigare har ringar i olika metaller irriterat min hud, men den här är av ett helt annat slag. Den inger hopp. Jag märker att jag gillar min nya ring och känslan av att se men inte känna den.

Foto: senses.se

Då preferens i tyngd är en smaksak så vill jag förstås veta mer – finns det till exempel alternativ för dem som trots allt vill känna lite tyngd i sin ring?

På hemsidan läser jag vidare att det går att kombinera kolfiber med metaller som titanium, damaskusstål, roséguld och gult guld vilket ger ett fantastiskt häftigt resultat om man tittar på bilderna – se själva: https://www.ringsofsweden.com/produktkategori/kolfiberringar

Priserna sträcker sig från cirka 3 000 upp till 20 000 kr.

Foto: Rings of Sweden

Mitt samlade intryck av kolfiberringen och processen att beställa sin egen ring var väldigt positivt. Jag älskar materialet som gör att ringen känns tidlös och modern på samma gång. Och det fantastiska i att man kan kombinera kolfiber med olika metaller för att få en helt unik design.

Dessutom – vem vill inte förlova sig i ett material som är fyra gånger starkare än stål?

Det enda negativa som jag kan notera är att den gravering jag bett om är ganska svår att se. Kanske var fonten jag valde inte helt rätt, skrivstilen i det svarta materialet gör att jag får anstränga mig för att se det ingraverade ledordet i livet: ”Tacksamhet”.

Foto: senses.se

Fotnot: Rings of Sweden ställde upp med varuprov för denna artikel.

Missa inte detta

1 kommentar

Titti skarp oktober 19, 2021 - 10:24

snygga

Svara

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.