Hem Bilar / MC Reklam: Inför sommarresan: Så kollar du att din MC är fit for fight!
motorcykel semester

Reklam: Inför sommarresan: Så kollar du att din MC är fit for fight!

av senses.se

Nu när börjar bli dags för semester så finns det många som vill ta sin motorcykel ut på en campingtur. Men innan man beger sig ut så finns det en del saker man bör tänka på.

Något som kan vara bra att kontrollera innan du ger dig ut på en lång tur är att se till så att du har däck av god kvalité på motorcykeln. Om däcken skulle vara slitna så kan du alltid kolla in nya motorcykeldäck online. Dessutom bör du kolla så att däcken har rätt lufttryck innan du ger dig av.

Släng också ett öga på ekrarna, så att inga saknas eller är böjda.

Du kan även titta närmare på hjulet och att däcket fungerar okej genom att snurra det medan motorcykeln är stillastående. Då kan du försäkra dig om att lagern är okej och att inga tätningar är trasiga.

Så packar du motorcykeln på rätt sätt

Det finns många olika sätt att packa med campingutrustningen på motorcykel. Till exempel kan du ha boxar på sidorna av sadeln eller hårda aluminiumlådor. Det man bör tänka på innan man beger sig iväg med sin fullpackade motorcykel är att lasten skall vara så nära motorcykelns gravitationspunkt som möjligt. Det gör att du får en mycket smidigare hoj, med bättre köregenskaper. Det är även därför som tungt lastade topboxar får motorcykeln att gå sämre.

När du packar väskor på motorcykeln så skall man försöka lasta så jämt och proportionerligt som möjligt så att viktförhållandena är samma som när motorcykeln är olastad.

Se till så att du kontrollerar bromsarna

Viktigt är även att kontrollera så bromsarna fungerar innan du ger dig ut på en långfärd.Det kan även vara bra att kontrollera batteriet, så att det är i funktionsdugligt skick och är fulladdat. Testa även de olika ljusen på motorcykeln innan du ger dig av.

Slutligen bör man även se till så att alla oljenivåerna är som de ska, innan du åker. Kontrollera motorolja, växellådsolja, hydraulolja, kylvätska och bränsle.

När du gått igenom denna checklistas punkter så har du kommit en lång bit på vägen mot att vara redo för att ge dig ut på en lång tur med din motorcykel i sommar!

Artikeln är en annons.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.