Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: HyperX – Clutch Gladiate RGB

Test: HyperX – Clutch Gladiate RGB

av Henric Brandt

Clutch Gladiate RGB från HyperX utstrålar kvalitet från det ögonblick den tas ur kartongen. Dess storlek och design är mycket lik originalhandkontrollen till Xbox Series X/S, och även Xbox One. Knapparna är tydligt distinkta och D-paden ger skön feedback. Spakarna har fördjupningar och är gummerade för att hålla tummarna på plats.

Foto: Senses.se - HyperX - Clutch Gladiate RGB - Närbild kontoll.
Foto: Senses.se

På baksidan finns en programmeringsknapp som låter dig styra olika funktioner, såsom ljusshowen och möjligheten att programmera de två extra knapparna på undersidan. Det finns även två Trigger-lås-knappar.

Jag började med att testa Clutch Gladiate RGB på Xbox Series X. Jag behövde bara ansluta kontrollen via USB-porten för att den skulle fungera perfekt. Alla funktioner som finns på en vanlig handkontroll finns på denna. Kontrollen är exakt och jag uppfattade ingen fördröjning eller irriterande missar. Det kändes som att använda en vanlig handkontroll. Jag börjar med att testa lite precision och spelar därmed lite Halo Infinite. Det känns verkligen som att spela med originalkontrollen och därmed är det noll och ingen inlärningskurva för att hitta tillbaka till samma feeling som med originalkontrollen. Nästa test är racing med Forza Horizon 5 och samma sak här så upplever jag inga skillnader. Jag kopplar sedan in kontrollen till PC och kör The Last of Us Part I och precis som på Xbox kopplar den upp direkt utan att behöva krångla med något överhuvudtaget. Nu kommer även de programmerbara-knapparna till användning. Clutch Gladiate RGB fungerar även klockrent på Xbox One och har därmed väldigt många användningsområden.

Foto: Senses.se - HyperX - Clutch Gladiate RGB - Baksida helbild
Foto: Senses.se

Clutch Gladiate RGB från HyperX har en ganska avancerad ljusshow som går att programmera mer eller mindre in i minsta detalj. Standardläget är med ett fast rött sken. Personligen tyckte jag det var lite för mycket, men med lite pillande på de olika inställningarna hittade jag snart något som passade mig. Du kan ändra ljusstyrka, få pulserande och alternerande ljus, och även välja mellan olika färger som kontrollen lyser med ett fast sken.

Det är tydligt och enkelt att förstå hur du programmerar de olika funktionerna, vilket jag tycker är ett stort plus.

Foto: Senses.se - HyperX - Clutch Gladiate RGB - Default ljus.
Foto: Senses.se

Clutch Gladiate RGB från HyperX är designad och godkänd för Xbox och har till och med Xbox-logotypen. Men för den som tänkt köpa den som ett billigare alternativ kommer att bli besviken. Clutch Gladiate RGB kostar nämligen en hundring mer än den trådlösa originalkontrollen, vilket jag tycker är konstigt. Visst, den här går att programmera och den fungerar med PC, Xbox One och Xbox Series X/S, men den har sladd och känns därmed inte alls lika smidig som originalet. Ljusshowen i all ära, men det är inget som jag personligen någonsin skulle lägga extra pengar på.

Foto: Senses.se - HyperX - Clutch Gladiate RGB - Ljusshow
Foto: Senses.se

Clutch Gladiate RGB från HyperX är precis lika bra som din originalkontroll när det gäller exakthet och prestanda. Ljusshowen är avancerad och snygg och bidrar till lite extra coolhet. Det som är synd är att priset är onödigt högt för en kontroll som inte är trådlös.

HyperX skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.