Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: HyperX – Alloy Elite 2
Silver

Test: HyperX – Alloy Elite 2

av Henric Brandt

Redan när jag lyfter kartongen till Alloy Elite 2 från HyperX inser jag att det här kommer bli något utöver det vanliga! För kartongen är tung, riktigt tung. När jag ivrigt öppnar den och plockar ut tangentbordet och ställer det på skrivbordet så står det där: stadigt. Det här är i särklass det tyngsta tangentbordet jag har recenserat. Jag kopplar in båda USB kontakterna och startar upp datorn.

HyperX - Alloy Elite 2 - Foto: Senses.se - Helbild tangentbord.
Foto: Senses.se

Anledningen till de två USB-kontakterna är för att Alloy Elite 2 erbjuder 100% anti-ghosting. Så vad är ghosting då? Om du knappar in för många kommandon, för snabbt så hinner ett ”vanligt” tangentbord inte med och vissa nedtryck registreras inte till datorn. Det här kanske är enerverande om du skriver ett mail, men det är rent förödande om du är mitt uppe i en eldstrid med en blodtörstig Terminator. Så med två USB-ingångar från tangentbordet så kan detta skicka mer info samtidigt och därmed erbjuda 100 procent anti-ghosting.

HyperX - Alloy Elite 2 - Foto: Senses.se - Närbild ljusshow-knappar.
Foto: Senses.se

Alloy Elite 2 från HyperX är inte heller så högljutt ”rassligt” som många andra mekaniska tangentbord kan vara vilket är ett trevligt plus. Tangenterna är sköna och responsiva. RGB-ljusshowen är riktigt cool och du kan andra den lätt med en tydlig knapp. Du kan även stänga av ljuset helt och hållet, om du vill. Volymknappen är ett steglöst rullreglage och media-knapparna är tydliga och lättanvända. Tangentbordet är byggt på en stålplatta, vilket ger det sin tyng och robusta känsla; det här är ett tangentbord som är konstruerat för många och långa gaming-sessioner.

HyperX - Alloy Elite 2 - Foto: Senses.se - Närbild Media knappar
Foto: Senses.se

Alloy Elite 2 hade – med alla pluspoäng ovan – kunnat bli ett solklart måste, men på grund av några mindre fördelaktiga detaljer faller betyget ett halvt snäpp. För det första så fungerar det här tangentbordet enbart med PC. Du kan koppla in det till Mac och allt fungerar; utom kommandoknappen (⌘) vilket snabbt gör tangentbordet obrukbart. Detta är väldigt synd, för jag är primärt en Mac-användare och även om formatet inte är jättestort inom gaming så finns vi som älskar och tar spel på allvar även här. Mjukvaran finns heller inte till Mac vilket gör att du inte kan lösa problemet den vägen heller.

HyperX - Alloy Elite 2 - Foto: Senses.se - Montage ljusshow.
Foto: Senses.se

Till skillnad från sina konkurrenter så finns här heller inget handledsstöd, hur ergonomiskt Alloy Elite 2 än är i sig självt så är ett sådant stöd alltid ett plus.

Sammanfattningsvis så är Alloy Elite 2 från HyperX ändå ett sanslöst bra tangentbord, som med sin robusta-design och funktioner imponerade stort på mig. Så en varm rekommendation till denna tungviktare måste bli given.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.