Hem Spel E3: Konamis kommande storspel (Lords of Shadow 2 och PES 2014)

E3: Konamis kommande storspel (Lords of Shadow 2 och PES 2014)

av senses.se

Inget E3 vore helt komplett om vi inte spanade in vad Konami håller på att koka ihop inför 2013. Konami var faktiskt ett av de första spelbolag vi lärde oss älska som barn (förutom Nintendo då) eftersom bolaget gjorde de bästa spelen till MSX. :)

Konamis MSX Boxning - härliga minnen

Förutom redan utannonserade Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, som bara visades upp som cutscenes och förrendrerade demon att titta på och så här långt USA-exklusiva Metal Gear Legacy så hade Konami huvudsakligen två titlar man lade fokus på och som vi fick hands-on-tid med:

Inte vara bekymrad, Gabriel Dracul, ditt spel ser fin-fint ut

Castlevania: Lords of Shadow 2: Den efterlängtade uppföljaren till ett av de mest framgångsrika Castlevania-spelen någonsin (i 3D), står runt hörnet och i denna avslutande del (du har väl spelat 3DS-versionen som är bryggan där emellan?) får vi se hur Draculas öde blir. Grafik, ljud och bombastiska scenerier gör detta till årets God of War-klon i gotisk setting. Dracula kan såväl orsaka skada med sitt eld-vapen, som suga energi (bokstavligen, suga blod från sina fiender) och bygga upp mätaren med hjälp av sitt blåa eld-vapen (precis som i ettan). Fler fiender, större delbossar och allmänt mer kaos, när Draculas borg anfalles av mäktiga krafter utifrån. Det 20 min långa demot var välgjort och kontrollerna känns ännu tightare i denna andra del. Kommer att bli väldigt kul att spela igenom när det släpps, någon gång under 4:e kvartalet 2013 (recension finner du i vårt arkiv, eller via länken ovan).

Pro Evolution Soccer 2014 – Konamis senaste spel i fotbollserien bjuder på den nya spelmotorn man hoppas ska öka känslan, spelets naturliga flöde och spelbarheten. Det var PES 3 en gång i tiden på PS2, som fick mig att lämna det då underlägsna FIFA och se fram emot varenda ny del av PES. Men efter PES 2008 till PS3 så har serien aldrig riktigt hämtat sig (2010 är nog den bästa sen dess) och det är tyvärr sorgligt att konstatera att PES 2014 inte lär göra mycket för att upprätta, den av FIFA sen länge omsprunga spelserien. Nu var demot inte färdig version, men med tanke på hur nära förestående releasen är så var det bedrövligt att se den återigen hel-usla frame raten och den överpolerat plastiga looken på gubbarna i närbild. Vi snackar alltså exakt samma problem som vi först tog upp för sex år sen – en frame rate som går ned till 5-10 frames per sekund i repriser och bara helt fullkomligt förstör känslan och flytet. Själva spelmotorn känns inte nämnvärt förändrar från PES 2013, om vi ska vara ärliga. Kanske att medspelarna är något rörligare, men forfarande är snabbt passningsspel med snabba anfallare en av de bästa lösningarna.

Det är med sorg vi nog måste konstatera att PES 2014 inte nämnvärt förbättrar ett koncept som haft höjdpunkter, men också stora fel sen flera år tillbaka. Om Konami inte fixar detta NU, tror vi detta kan bli sista spelet i serien…

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.