Hem Spel3DS/2DS E3: Disney Interactive – höjdpunkter

E3: Disney Interactive – höjdpunkter

av senses.se

Disney visade upp en handfull spel på E3-mässan i år:

Fantasia: Music Evolved – Disney höll detta projekt hemligt ända in i det sista och dagarna innan E3 fick vi nys om ett spel baserat på de två kult-klassikerna (och fantastiska mästerverken) Fantasia. Utvecklat av musikspelsmästarna Harmonix (som gav oss musikspel från Frequency ändå fram till Rock Band), så fanns där hopp, men samtidigt fråga: hur gör man ett spel av en samling konstnärliga kortfilmer med klassisk musik? Jo, man tar bort den klassiska musiken och använder sina styrkor – rytm. Vi har hittills hamrat på en handkontroll, en plastgitarr och ett plast-trumset, nu är det dags att gå in i Musse Piggs roll som trollkarlens lärling och dirigera moderna stycken som Queens ”Bohemian Rapsohdy” och fun.s ”Some Nights”. Spelet kräver en kamera och visades upp  på Xbox One, i tidig beta-version. Konceptet funkar bra och drar verkligen in en, vare sig man vill använda små, korta handrörelser, eller förvandlas till någon vild version av dirigenten Nikolaus Harnoncourt, så kunde man påverka miljöer och sångens utformning med rörelser och justeringar. Spelet låter dig inte skapa kakofonier, så ingen behöver känna sig misslyckad, utan beroende på hur du fokuserar olika instrument så ska du få en oändlig massa versioner av en klassisk låt och allt du tävlar om är poäng, beroende på hur mycket du träffar.

Lovande koncept som vann flera utmärkelser på E3 för innovation och Bästa Spel, som vi tror är en lågoddsare att det även kommer att finnas till PS4 och dess kamera (än så länge Xbox One och 360-exklusivt) när det släpps någon gång under 2014.

Disney Infinity – Vi har skrivit en hel del om Disney Infinity redan, som klart är ett av E3s största och mest ambitiösa spel. Förutspår att det kommer att sälja hur mycket som helst (inte bara spelet utan även alla plastfigurer och power brickor, som du köper ”blint” och sen byter dubletter med vänner med, som den gamla goda samlarkort-tiden på 80-talet! :)). Disney Infinity kommer till alla format 22:a augusti 2013, se den nya E3-trailern nedan som är väldigt komisk.

Disney (Pixar) Planes – Lagom till att filmen om flygplanen kommer så kommer även spelet om dessa. Detta är alltså en slags spin-off serie till Cars, med samma koncept, fast denna gång med flygplan. Spelet som visades på E3 var ganska oslipat i kanterna, och vi hoppas att flyt och spelbarhet kommer att förbättras i slutversionen. Känns mycket som ett spel riktat till en yngre publik. Släpps exklusivt till alla Nintendos format 6:e augusti 2013 (Wii, WiiU, 3DS).

Duck Tales Remastered – Många blev väldigt lyckliga över att Capcom ger oss en HD-remake med tal och nytt ljud av sin NES-klassiker DuckTales (och ja, introlåten finns med som karaoke – inte lätt att få den ur skallen kan jag meddela efter att ha stått vid boothen en halvtimme). Snyggt som bara den och väldigt retro-charmigt, tyckte kanske kontrollerna var lite stela men det kan vara gjort med mening för att behålla 8-bitsoriginalets ”flow”. Blir apkul att spela den 1:a augusti när det släpps för XBLA/PSN för en billig peng.

Kingdom Hearts HD 1.5 Remix – Redan ute i Japan, men till liten nytta för den som inte kan språket, så kommer alltså Square Enix mix av Kingdom Hearts: Final Mix och Kingdom Hearts – Re:Chain of Memories till PS3 (endast) under 2013. Här finns också en version av DS-spelet Kingdom Hearts: 358/2 Days. Snyggt och bra flyt, men vet inte om jag älskar action-versionen av ett JRPG som Square gjorde så bra med Final Fantasy-serien. Men kommer såklart spela det pga alla sköna Disney-referenser jag fick se (och syns i trailern nedan).

Mickey Mouse – Castle of Illusion: Är en remake på den gamla MegaDrive-klassikern och utvecklas och kommer distribueras av SEGA. Musse i HD och med 20 år nyare grafik ser rätt fantastisk ut, men demot vi spelade var en tidig alpha-version så det kontrollerna och frame rate var inte helt 100% som de skulle. Om det bara fixas till innan releasen ”i sommar” så är iaf jag sugen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.