Hem SpelPlaystation 3 / PS3 Recension: Diablo 3 Ultimate Evil Edition (PS4)
Silver

Recension: Diablo 3 Ultimate Evil Edition (PS4)

av senses.se

Vi spelade oss halvt fördärvade på Diablo 3, då det släpptes på Mac och PC 2012, även om vi retade oss järnet på dumma saker som obligatorisk uppkoppling och det omdebatterade auktionshuset. När spelet sen släpptes till konsol så undrade vi – hur bra kan det vara på PS3, som är en snart sju år gammal konsol? Jodå, riktigt bra och dessutom med co-op lokalt, som var sjukt trevligt. Idag släpps det till next-gen, Playstation 4 och Xbox One (såväl som PS3 och 360), med expansionen Reaper of Souls inkluderad och under det mäktiga namnet Diablo 3 Ultimate Evil Edition.

PS4:ans extra muskler och 8 GB RAM-minne kommer väl till pass, då Diablo 3 Ultimate Evil Edition drar nytta av det big time. Bakgrunderna är urläckra och ljuseffekterna klart bättre än på PS3-versionen, även om de inte riktigt når samma höjder som högsta inställning på en monster-PC. Karaktärsdesignen är väl inte senaste ropet, så hjältarna och fienderna är något grovskurna med moderna mått mätt, men absolut inte i någon underkant, utan funkar väl till det frenetiska hack-n-slash som är Diablo 3.

Du kan alltså spela hela Diablo 3 från början och sen vidare till Akt 4 och 5, som är expansionen Reaper of Souls, eller – om du har en figur som redan klarat Diablo 3 – så kan du börja direkt på Akt 4. Men om nu trean för första gången släpps på PS4, hur ska man kunna ha en gubbe som klarat spelet, undrar du kanske? Jo, Blizzard har varit så smarta att efter senaste patchen så kan du exportera din Diablo 3-figur från annat format till PS4. Du kan nu även koppla samman ditt PSN- och Blizzard-konto.

Diablo_3_Ultimate_Evil_Edition_65065

Diablo 3 Ultimate Evil Edition funkar som väntat alldeles utmärkt på PS4. Lokal co-op är fortfarande det bästa sen buffel-mozzarella och PS4:ans extra kräm gör att spelet – för det mesta – flyter på stadigt och inte slöar ner. Ibland blir dock anstormningen alltför stor av enorma fiender på skärmen och då laggar spelet till ganska rejält och faller till ett par fps. Det finns även lite grafikbuggar och småstrul med krascher, men vi känner på oss att detta kommer att täppas till snart med en ny patch.

Om du diggar co-op, dungeon-crawlers och framförallt tidigare spel, så är Diablo 3 Ultimate Evil Edition ett bra köp till PS4. Det är ingen revolution, men det är härligt underhållande medan det pågår och möjligheten att ansluta upp till tre kompisar bara ökar på glädjen (gärna lokalt). Spelet har ett perfekt balanserat loot-system, där det inte spelar någon roll vem som är snabbast på upplockar-knappen, utan skörden delas rättvist mellan spelarna (efter level och karaktärstyp). Trevligt, så kan vi vara vänner även efter ett par timmars spelande.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.