Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Creative Live! Cam Sync 1080P V2
Creative Live! Cam Sync 1080P V2 recension Silver

Test: Creative Live! Cam Sync 1080P V2

av Henric Brandt

För lite drygt ett år sedan testade vi Live! Cam 1080p från Creative och vi gillade den, men det var ett par saker som störde oss lite. Nu har vi fått den nya versionen Live! Sam Sync 1080p V2 att testa och det ska bli intressant att se hur dessa skiljer sig åt och om Creative fixat skavankerna från förra modellen.

Det jag märker direkt är Live! Cam Sync 1080p V2 är mycket mindre än föregångaren, men den känns ändå gedigen och välgjord. Du kan ställa kameran i alla möjliga vinklar och välja mellan att ha den på din skärm eller montera den på ett stativ och få en annan vinkel på dina videosamtal. Så fort du kopplar in den i din dator så fungerar den direkt. Det behövs inte laddas ned något program för att få den att funka, vilket känns som ett klart plus.

foto:senses.se - Live! Cam Sync V2 - Creative - närbild skärmfäste.
Foto: senses.se

En smidig lucka sitter för linsen så att du kan vara säker på att ingen kan se dig när du inte vill och att linsen hålls smuts- och dammfri. Jag testar kameran direkt i ett videosamtal och även om bilden är ganska lik föregångaren så är det ljudet som är extra imponerande. De dubbla mikrofonerna (som är inbyggda i kameran) är förbättrade mot föregångaren och de jag pratade med hörde en tydlig skillnad när jag bytte mellan de olika modellerna. Live! Cam Sync 1080p V2 har brusreducering och fungerar därmed även i bullrigare miljöer. Detta är ytterst smidigt, för det betyder att du behöver inte ha en extern mick för att kunna höras bra under samtalet.

Det enda som är synd med Live! Cam Sync 1080p V2 är att med den fina, högupplösta bilden den ändå producerar så skulle jag – som filmskapare – verkligen vilja kunna ställa in vitbalans och exponering och låsa dessa värden. För även om automatläget är bra, så är det inte alltid så snabbt. Mjukvaran som går att ladda ner via Creatives hemsida fokuserar mer på ljud- än videodelen och så finns den dessutom bara till PC.

Sammanfattningsvis så är Live! Cam Sync 1080p V2 en sanslöst bra webbkamera för en hyfsat liten penning med sin knivskarpa bild och sitt förbättrade ljud. Helt klart värd en rekommendation!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.