Hem SpelSwitch Recension: Colors Live (Switch)
foto: senses / © Collecting Smiles Silver

Recension: Colors Live (Switch)

av Henric Brandt

Innan jag började filma 1992 så skapade jag serietidningar. Eller nja, ”skapade” var väl mycket sagt, för det var ingen förutom familjen som såg dem. Problemet var att jag var alldeles för ivrig att komma till nästa steg, så att det blev aldrig riktigt så bra som jag hade tänkt mig. Plus att jag inte ens är särskilt bra på att teckna men jag gillar det ändå, det liksom lugnar mig.

Foto: © Collecting Smiles - Colors Live - All rights reserved - Palett och penslar.
Foto: © Collecting Smiles

Så när Colors Live dök upp på redaktionen så såg det väldigt intressant ut; jag plockade genast upp det ur recensionshögen. Colors Live finns att köpa i fysisk form och då inklusive Sonar-pennan som du använder när du ritar. Sen finns endast spelet även tillgängligt digitalt. Jag kommer strax in på fördelar och nackdelar med båda.

Foto: senses.se - Colors Live - All rights reserved - Närbild SonarPen.
Foto: senses.se

Jag öppnar kartongen och plockar ut den så kallade SonarPen (Sonar-pennan), som du kopplar in i hörlursuttaget (!) på din Nintendo Switch. Tekniken bygger alltså på ljud och beroende på hur hårt du trycker så ändras pitchen och det översätts då till hur mycket färg det blir. Detta resulterar i att det blir en ganska verklighetstrogen teckning som du kan göra. Switchens skärm har förvisso touch, men den är inte tryckkänslig i den mening att den kan känna av hur hårt du trycker. Pennan känns gedigen och bra i handen och tekniken fungerar felfritt. Du kan tekniskt använda Colors Live utan att köpa till pennan genom att rita med dina fingrar eller en vanlig skärmpenna – men då blir det alltid opakt det du ritar och aldrig genomskinligt, för som sagt skärmen känner ingen skillnad i hur hårt du trycker utan pennan.

Foto: senses.se

Colors Live har en utmanings-runda, där du varje dag får en uppgift. Du ska till exempel rita något du drömmer om, en läskig skog eller något som finns på ett museum. Utmaningen består dels av tidspress på 20 minuter och att du inte alltid får tillgång till alla färger eller penslar. Riktigt roligt och underhållande!

Foto: © Collecting Smiles - Colors Live - All rights reserved - Gammal kvinna i snölandskap.
Foto: © Collecting Smiles

Sen kan du måla som du vill också, utan tidsbegränsning och dylikt. Pennan har en smidig knapp som du trycker på för att komma till penselmenyn och färgerna. Det går snabbt att komma in i rytmen. Du kan även zooma in sektioner för att kunna jobba på detaljer. Skärmens upplösning gör sig bra för även små detaljer i dina teckningar.

Största problemet – och egentligen det enda problemet – jag har med Colors Live är att skärmen på Nintendo Switch ju inte är särskilt stor och hur avancerad tekniken än är, så känner jag mig väldigt låst till den lilla skärmen. Det blir liksom lite pilligt även fast du kan zooma in.

Foto: © Collecting Smiles - Colors Live - All rights reserved - Delfiner som hittat något.
Foto: © Collecting Smiles

Sammanfattningsvis så är Colors Live ett kul komplement till din Nintendo Switch. Som tidsfördriv är det oslagbart och bara din fantasi sätter gränser. Den och skärmens storlek då…

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.