Hem SpelPC Recension: Bleeding Edge

Recension: Bleeding Edge

av Henric Brandt

När jag recenserade Alita: Battle Angel för en tid sedan så gillade jag verkligen de fantasifullt designade cyborg-kämparna, som hjältinnan slogs och tävlade med. Jag tänkte att det där skulle ju lätt bli ett spel någon gång i framtiden. Nu blev inte just Alita: Battle Angel ett spel, men om du – som jag – diggar cyborgs som slåss med varandra så kommer du att gilla Bleeding Edge.

Bleeding Edge - Copyright 2020 - Ninja Theory - Screenshot Xbox One X

Först ut får man köra en tutorial-bana där man lär sig kämparnas olika förmågor och styrkor. Det gäller att jobba ihop, annars är man rökt. Det finns flera olika sorters uppdrag; allt från klassiska capture-the-flag till att ladda över energikällor på tid. Spelet är enbart för onlinespel och när du går in i en strid så matchas du mot tre andra spelare. Det är lätt att hålla reda på vart man ska och vad man ska göra, via ett simpelt interface. Det är däremot inte helt lätt att hålla sig vid liv. Framförallt inte i början, då man inte har hunnit låsa upp särskilt många fördelar eller styrkor. Snabbt blev den musikaliske-hårdrockar-karaktären min favorit. Kände att han var den som passade min spelstil bäst.

Bleeding Edge - Copyright 2020 - Ninja Theory - Screenshot Xbox One X

Första uppdraget så ska hålla ett område från fienden. Jag springer dit. Det är tre andra spelare i mitt lag som är med och de är knäpptysta. Ropar lite försiktigt i headsetet… men får inget svar. Springer till platsen som vi ska hålla. Är ensam. Sen kommer alla fyra i det andra laget och gör processen kort. Respawnar efter ett tag, nytt försök. Samma sak igen. Denna gång kommer en spelare i min grupp och resten har hoppat av så vi är två mot fyra. 600 poäng tar olidligt långt för den andra gruppen att få in och mitt intresse dalar. Äntligen över. Åkte på storstryk. Nytt försök. Samma sak igen…

Bleeding Edge - Copyright 2020 - Ninja Theory - Screenshot Xbox One X

Att enbart spela på nätet med människor du inte känner blir för mig väldigt snabbt uttråkande och frustrerande. Minns när jag körde Halo mot kompisarna, att man kunde hålla på i timmar. För då var det med folk man kände – nu är det ansiktslösa människor ute i cyberrymden som hoppar av om det är en tråkig session.

Bleeding Edge - Copyright 2020 - Ninja Theory - Screenshot Xbox One X

Sen tycker jag det är synd att man inte kan få designa sin egen karaktär. Det är väldigt konstigt att det inte finns ett sånt läge när spelet är online. Det slog mig varje gång jag spelade mot en avatar som såg exakt likadan ut som min. Visst man kan fixa nya kläder och lite detaljer, men det finns ingen möjlighet att skapa sin egen avatar. Det hade varit riktigt kul.

Bleeding Edge - Copyright 2020 - Ninja Theory - Screenshot Xbox One X

Sammanfattningsvis så är Bleeding Edge absolut ett välgjort spel med fin grafik och fantasifulla karaktärer, men det blir snabbt väldigt enahanda och tomt då du är fast med att bara spela online och att du inte ens kan designa din egen karaktär. Så betyget blir med beröm godkänt, men inte mer.

Not: Bleeding Edge ingår i Xbox Game Pass.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.