Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Balance Keyboard BK Wireless – Contour Design
Silver

Test: Balance Keyboard BK Wireless – Contour Design

av Henric Brandt

Danska Contour Design har jobbat med ergonomiska lösningar av möss och tangentbord sedan starten 1995. Dagens test är av deras trådlösa tangentbord Balance Keyboard BK Wireless.

Tangentbordet är konstruerat specifikt för att användas med tillbehör som SliderMouse Pro, men det går givetvis att använda solo också. Du kopplar det till din dator i och med den tillhörande dongeln och sedan är tangentbordet trådlöst kopplat till datorn och fungerar därmed både till PC och Mac.

Foto: Senses.se - Balance Keyboard BK Wireless - Contour - Närbild numlock
Foto: Senses.se

Direkt när jag lyfter Balance Keyboard BK Wireless tangentbordet ur kartongen så känns det tydligt att detta är en kvalitetsprodukt. Det finns en trevlig tyngd i det som direkt ger känsla av kvalitet. När jag sedan ställer det på bordet så står det stadigt och glider inte iväg även fast det inte finns några gummi-fötter eller lister under tangentbordet. Danskarna kan det här med funktionell och bra design!

Foto: Senses.se - Balance Keyboard BK Wireless - Contour - Närbild Power
Foto: Senses.se

Tangenterna är tysta och distinkta med en härlig feedback som fullkomligt får fingrarna att flyga över dem. Det är inga som helst problem att använda tangentbordet i många timmar, utan att känna sig trött eller irriterad på ljudet.

Det finns kraftiga fötter att vika ut under tangentbordet så att du kan få det i rätt höjd och därmed minska belastningen på dina händer.

Foto: Senses.se - Balance Keyboard BK Wireless - Contour - Närbild stöd
Foto: Senses.se

Balance Keyboard BK Wireless har flera smidiga snabbknappar som verkligen är ett enormt plus. Dels finns de vanliga knapparna för play, paus, stopp och byta spår och så vidare för din musik eller filmer du tittar på. Fast det jag gillar mest är att det finns snabbknapp för e-mail, webbläsare, inställningar och miniräknare – verkligen riktigt smidigt.

Foto: Senses.se - Balance Keyboard BK Wireless - Contour - Närbild funktionsknappar 01
Foto: Senses.se

Balance Keyboard BK Wireless är tänkt att fungera lika bra till Mac som PC och som det syns på bilden i nedan så finns även knapparna för de olika versionerna representerade. Vi hade inga som helst problem med att köra det ihop med en PC. På Mac var det några kopplingar som inte riktigt lirade lika smidigt. Fn (Functions)-knappen växlar smidigt mellan de olika funktionerna och en diod på tangentbordets vänstersida visar tydligt om den är aktiverad. Där finns även en Caps Lock-indikator och en diod som lyser om batteri-nivån börjar bli låg.

Foto: Senses.se - Balance Keyboard BK Wireless - Contour - Närbild Funktionsknappar 02
Foto: Senses.se

Strömtillförseln löses med två stycken vanliga AAA-batterier och batteritiden är beräknad till cirka 12 månader vid normalt användande (men det hänger naturligtvis också på kvalitén på batterierna). Även om det är väldigt lång batteritid så hade jag nog ändå sett en möjlighet att kunna koppla in tangentbordet med ström också som ett alternativ, ifall det skulle behövas. Och för ett företag som trycker på hållbarhet (och i prisklassen) – så hade fotoceller känts helt rätt.

Något mer som störde mig lite är att Balance Keyboard BK Wireless säljs utan handledsstöd som standard vilket är lite förbryllande med tanke på prislappen och att företagets hela affärsstrategi är ergonomi. Handledsstöd går att köpa till för runt 500 kr.

Manualen är föredömligt pedagogisk och enkel och när vi var i kontakt med Contour Designs support angeående en fråga inför testet så fick vi förstklassig service och snabbt svar, så det känns tryggt att kunna rekommendera för kunder som vll känna sig väl omhändertagna.

Foto: Senses.se - Balance Keyboard BK Wireless - Contour - Närbild batterier
Foto: Senses.se

Sammanfattningsvis så är Balance Keyboard BK Wireless från Contour Design ett otroligt välgjort, tyst och lättanvänt tangentbord som verkligen är värd en varm rekommendation. Det som är synd är att det inte har Bluetooth utan det går bara att koppla in med trådlösa dongeln och att det inte följer med ett handledsstöd som standard. Fotoceller hade man väl också kunnat få önska sig för det ändå ganska väl tilltagna priset?

Contour Design skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.