Hem SpelMac Recension: Ayo the Clown
Silver

Recension: Ayo the Clown

av Henric Brandt

Ayo the Clown öppnar med att den glade, lille clownens hund försvinner och det nu blir upp till dig att hjälpa honom hitta den. Till din hjälp finns ballonger, hammare, tanks, helikoptrar och massa andra kul saker. Hjälp Ayo att hitta sin älskade hund i ett stort antal roliga och finurliga banor.

Ayo the Clown - ©Cloud M1 Ayo using his balloon.
Foto: © Cloud M1

Ayo the Clown är på ytan extremt gulligt och ganska barnsligt. Musiken är näpen, clownen är söt, fienderna är oftast ofarliga saker såsom höns och vandrande mjölsäckar. Varje bana är välgjord med massor av kul detaljer och hela spelet känns till en början verkligen riktat till de allra minsta barnen.

Ayo the Clown - ©Cloud M1 Ayo and a shark.
Foto: © Cloud M1

Sen började jag spela… Ayo är inte ett svårt plattformsspel (som till exempel Super Meat Boy Forever) men det är enligt min mening alldeles för avancerat för de mindre barnen. Det var på flera ställen som jag fick spela om ett stort antal gånger innan jag kom förbi. Precis som förr i tiden så har du ett visst antal liv och klarar du inte banan på dem får du börja om helt från början. Du samlar på dig en massa mynt och ädelstenar som du kan köpa fördelar med i närmaste stad. Det är ett vettigt avstånd mellan checkpointsen och överlag är det här ett riktigt habilt konstruerat spel.

Ayo the Clown - ©Cloud M1 Ayo using his tank.
Foto: © Cloud M1

Ayo är perfekt till Nintendo Switch: allt är tydligt även i den lilla skärmen och det här är ett utmärkt tidsfördriv på en lång bussresa eller i bak i bilen på semesterresan. Ljudet är välgjort och kul, men även om det finns en massa olika musikstycken så blir de ändå till slut extremt repetitiva vilket är lite synd.

Ayo the Clown - ©Cloud M1 Ayo in the city.
Foto: © Cloud M1

Efter att jag spelat ett tag så inser jag att jag är officiellt ”hooked” och börjar således leta efter alla extra grejer som man kan hitta på banorna. Kontrollerna är enkla och tighta och varje bana har sin speciella knorr. Till en början kan du inte hoppa, till exempel, utan får använda sceneriet för att kunna ta dig upp. På andra banor får du tillgång till tanks och annat kul. Ayo har en väldigt hög ”Bara-en-gång-till”-faktor och därmed är det lätt att plocka upp. men svårt att sluta spela.

Ayo the Clown - ©Cloud M1 Ayo in a western.
Foto: © Cloud M1

Sammanfattningsvis så är Ayo the Clown ett riktigt kul och beroendeframkallande plattformsspel, som trots sina skavanker klart är värd en varm rekommendation!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.