Hem Film & TVTrailers Förstaintryck: Teasern till Avatar – The Way of Water
Avatar 2 teaser

Förstaintryck: Teasern till Avatar – The Way of Water

av Henric Brandt

© 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

James Cameron är och förblir en av mina absoluta favorit-regissörer. Jag minns hur jag kom ut från Terminator 2: Judgement Day biovisningen för 31 år sedan och ställde mig i kön igen för att se den en gång till. The Abyss, Aliens, True Lies – succéerna har löst av varandra och den före detta lastbilschauffören Cameron blev därmed en av de mest imponerande och berömda regissörerna i världen. Sen helt plötsligt annonserade han att han skulle göra en film om Titanic. Jag och många med mig tänkte – har han slagit sig?

Titanic hade premiär 1997 och den blev en megasuccé, den mest inkomstbringande filmen någonsin. Sen så tog det stopp igen (!) och 12 långa år förflöt innan första Avatar-filmen hade premiär. Återigen så tänkte jag att det här ser ju inte så imponerande ut och premissen lät rätt fånig, men ack vad fel jag hade. Avatar petade ned Titanic från tronen och gjorde ett segertåg runt världen. Filmen var tekniskt imponerande och tekniken håller stenhårt än idag. Det enda som var synd med Avatar var att ofoget 3D-bio blev ”populärt” och varenda film fick en halvkass 3D-konvertering. D

Därefter tog det stopp igen och nu – 13 år efter första filmen – är det äntligen dags att få åka tillbaka till planeten Pandora. För några dagar sedan släpptes en första teaser-trailer till ”Avatar 2” och jag känner mig återigen skeptisk. Visst det är snyggt, men det är inte så fasligt mycket snyggare och mer imponerande än vad det var för 13 år sedan. Nu finns det TV-spel som mer eller mindre har den här grafiken. Teasern avslöjar inga detaljer om storyn så den kanske är exceptionell, men just nu känner jag tyvärr ingen större pepp inför den efterlängtade (?) uppföljaren… Kanske blir spelet ännu bättre?

Cameron har planerat att släppa hela fyra filmer till i Avatar-serien och satsat vansinniga summor på detta. Så precis som med Titanic och första Avatar så är jag försiktigt imponerad för att sedan förhoppningsvis bli helt golvad när jag sitter i bio-salongen. Det är lite drygt ett halvår kvar till premiären 14 december i år och snart lär första full längds-trailern ha premiär. Så jag får helt enkelt sitta lugnt i båten och vänta in årets stora premiär: Avatar – The Way of Water.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.