Hem LjudHörlurar Test: Audio-Technica ATH-ANC300TW (TWS)
Audio Technica ANC300-TW recension Silver

Test: Audio-Technica ATH-ANC300TW (TWS)

av Henric Brandt

True Wireless-lurar har verkligen kommit för att stanna. Små, smidiga, batteridrivna hörlurar som är lätta att plocka med och stoppa i öronen och börja använda. Sladdfritt. Det finns många val och märken idag och vissa är bra på det ena och andra är bra på det andra. Det jag har upplevt som en vanligt ”problem” är att de TWS-lurar jag testat tidigare haft ganska klen bas. Vilket inte är konstigt, då det är inte lätt att få till bra bas i så här små hörlurar, med små membran. Dagens test är av ATH-ANC300TW från Audio-Technica och här är faktiskt ett par TWS-lurar som levererar det jag saknat; rejäl bas (något vi ska tillstå även Sennheiser Momentum True Wireless 2 och B&W PI 7 också bjuder, men till högre pris).

Audio-Technica - ATH-ANC300TW (TWS) - foto: senses.se - Närbild den öppnade asken.
Foto: senses.se

När jag öppnar kartongen till ATH-ANC300TW från japanska Audio-Technica så inser jag två saker. Ett: ladd-asken är mycket större än de till de andra lurarna vi testat; den är till och med i största laget – anser jag – med sina 5,5 x 5,5 cm x 3cm. Två: Fabrikören sparar verkligen inte på krutet att skicka med olika gummiproppar för att du ska kunna hitta den perfekta passformen. Det finns till och med två stycken i memory foam för extra passform.

Audio-Technica - ATH-ANC300TW (TWS) - foto: senses.se - Närbild på tillbehören.
Foto: senses.se

Jag sätter genast asken på laddning. När lurarna är fulladdade så håller de 4,5 timmar och asken har ytterligare 13,5 timmars laddning. Det känner jag spontant är lite i underkant, framför allt då asken och lurarna är större än andra TWS-lurar. När de väl är laddade så tar jag ur dem och följer Quick-guiden som följer med. Telefonen hittar lurarna direkt och snabbt är de uppkopplade. Det finns en smidig app att ladda ner till din telefon (till både i iOS och Android) där du kan i detalj styra din hörlurars inställningar och uppdatera mjukvara.

Audio-Technica - ATH-ANC300TW (TWS) - foto: senses.se - Screenshots på appen.
Foto: senses.se

Det sitter en knapp på vardera hörlur och i default-läget styr du brusreduceringens (ANC) känslighet, av och på med knappen på vänster hörlur och du styr paus och hoppa-låt samt assistenten med höger hörlur. Även om det är en smidig lösning så använde jag ändå hellre appen. Knapparna sitter vettigt placerade och är lätta att hitta.

Audio-Technica - ATH-ANC300TW (TWS) - foto: senses.se - Närbild på lur i örat.
Foto: senses.se

Jag börjar – min vana trogen – att testa med lite musik och valet faller (som vanligt) på Heart Upon my Sleeve av Avicii. Ljudet är kristallklart, rent och när basen kickar in så blir jag riktigt förvånad: det är verkligen djup och kraftfull bas i dessa små lurar! Jag testar därefter att ringa en vän som beskriver ljudet som varmt och tight. Brusreduceringen (ANC) är även den riktigt imponerande och jag kunde med lätthet lyssna på min podcast under arbete i ytterst bullrig miljö. Lurarna stöder aptX, såväl som som Apples AAC och det obligatoriska SBC.

Audio-Technica - ATH-ANC300TW (TWS) - foto: senses.se - Närbild på öppen ask och de urplockade lurarna.
Foto: senses.se

ATH-ANC300TW från Audio-Technica hade kunnat blivit ett solklart måste – om det inte vore för tre saker. Ett: Ladd-asken är rejält stor och inte supersmidig att bära med i en byxficka. Två: Hörlurarna täpper till ordentligt och det känns lite som att ha ett par öronproppar på sig. Det är kanske en del därute som gillar det, men jag tycker det blev obehagligt. Tre: Batteritiden är i min mening lite i underkant, särkilt med tanke på priset. Men, oavsett dessa tre relativt små skavanker är ATH-ANC300TW ett par riktigt grymma TWS-lurar, med sanslöst bra ljud och rejäl brusreducering. Så de är helt klart värda en varm rekommendation!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.