Hem Mat Ät som en Hollywood-stjärna #6 – The Ivy (Beverly Hills)

Ät som en Hollywood-stjärna #6 – The Ivy (Beverly Hills)

av senses.se

Länge ansågs The Ivy (113 N Robertson Blvd, Los Angeles, CA 90048) vara ett av Hollywoods absolut hetaste lunch-ställenom man ville visa upp sig. Restaurangens placering mitt på Robertson Blvd i Beverly Hills, mitt emot fashionabla klädbutiken Kitson där skvallerpress-favoriter som Miley Cyrus och Lindsay Lohan älskar att handla, till placeringen av restaurangens uteservering som har perfekt uppsyn från trottoaren. Därför är det också lätt att se direkt om en världsstjärna sitter där, inte för att man ser dem tydligt, utan för horden paparazzis som står och knäpper av bilder från nämnda trottoar.

En vän berättar att han såg Clint Eastwood avnjuta lunch här nyligen, Resident Evil-regissören Paul WS Anderson tar gärna sina möten på terassen och Jessica Simpson och Paris Hilton anstränger sig inte direkt för att undvika fotoblixatarna. Stället är mysigt, väl inrett och man sitter ganska trångt, så bli inte förvånad om du skaver armbåge med en stor Hollywood-pamp när du äter din lunch här

Vi gav oss på två av restaurangens specialiteter, sallader och fisk av olika slag är mäkta populärt, mycket tack vare den stora andelen medvetna kvinnliga klienter som får stället att gå runt.

En liten skål med alldeles nybakat bröd ställdes snabbt fram och det var en njutning för alla sinnen, inte minst smaken och risken är att man snabbt äter sig mätt innan huvudmålet kommer. Gör inte det.

The Ivy - Bröd

Foto: senses.se

Till huvudrätt blev det Lobster Sallad (hummersallad, 312 kr), god, fräsch och väl tilltagna hummerbitar, men för det smått astronomiska priset (för en sallad) så var det minst sagt förväntat. Nu går man ju inte till de världskända Hollywood-restauranger för att jaga rabatt-erbjudanden, men 300 kr för en sallad måste anses som rekord,  i alla fall i våra böcker.

The Ivy Hummersallad

Foto: senses.se

Betydligt mer prisvärt var då istället Swordfish Special (Svärdfisk-special, 305 kr), en utsökt filé svärdfisk med kokt spenat, spanskt ris och tre kryddade såser. Snyggt upplagt på trallriken, välgrillad fiskbit som hade bra stekyta, men ändå var saftig inuti och kombinationen såser och tillbehör var visuellt och smakmässigt genomtänkt.

The Ivy Svärdfisk

Foto: senses.se

Servicen var prompt, om än lite ”bestämd” och man får konstatera att The Ivy är så mycket Hollywood-paparazzi-lunch som man eventuellt kan önska. Dyrt, gott, välplacerat i stan och nära shopping. Gör en halvdag av det och passa på att besöka Robertsons butiker (här finns bl a också kräm-lyxmärket Kiehls i egen specialistbutik).

Missat någon del i vår följetong? Se hela listan här!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.