Hem SpelPC Recension: Ashwalkers

Recension: Ashwalkers

av Henric Brandt

I en post-apokalyptisk värld, där askan täcker allt och gör världen helt svartvit, rör sig en liten grupp överlevare på jakt efter förnödenheter. Det blir en evig kamp att klara livhanken i denna karga, ogästvänliga värld.

Foto: Copyright 2021 - Plug In Digital Ashwalkers - The base
Foto: Plug In Digital

Ashwalkers är ett väldigt annorlunda spel och många gånger kan det vara något positivt, men så är inte fallet denna gång. Det använder sig av den postapokalyptiska temat för att förklara varför spelet helt och hållet är konstruerat i svartvitt. Animationerna är helt okej och den enda speltekniska du gör är att promenera genom den karga och färglösa miljön. När du möter någon eller något i Ashwalkers så finns det inga strider, inga animationer och inga interaktioner utan allt är text-baserat, som ett gammaldags rollspel. Det förkunnas helt enkelt efter ett möte om vilka skador de olika karaktärerna i din grupp har fått och om någon av dem strök med. Du kan inte påverka det för fem öre.

Foto: Copyright 2021 - Plug In Digital Ashwalkers -The Bridge.
Foto: Plug In Digital

De olika valen du gör skapar en ny väg och det finns tydligen 34 olika slut på Ashwalkers för den som känner sig sugen på att undersöka alla olika varianter. Problemet är att historien och spelet som helhet är osedvanligt tråkigt och ointressant för att man ens ska orka ta reda på hur ett av sluten är. Ashwalkers hade fungerat bättre som ett helt text-baserat spel – tänk Zork, fast med snygga bilder till. För just nu så står det liksom med foten i två olika genres; där det ena stunden ska se ut som ett vanligt third person sandboxspel och sen i nästa andetag vara ett helt text-baserat strategispel.

Foto: Copyright 2021 - Plug In Digital Ashwalkers - We found something.
Foto: Plug In Digital

Ashwalkers fungerar lika bra i dockat läge som i bärbart på din Nintendo Switch och det är inga problem att läsa texten, även om den blir liten på den inbyggda skärmen.

Foto: Copyright 2021 - Plug In Digital Ashwalkers - Text and more text.
Foto: Plug In Digital

Sammanfattningsvis så var Ashwalkers inte alls det spel jag trodde det skulle vara. Det känns väldigt lågbudget i sin utformning och det blir snabbt väldigt långtråkigt. Det här är kanske världens första promenad-simulator?

Plug In Digital skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.