Hem Spel Amazons spel-strömningstjänst heter Luna
Amazon Luna

Amazons spel-strömningstjänst heter Luna

av senses.se

Om det var imponerande att Microsoft kunde punga ut 70 miljarder för att köpa ZeniMax och alla dess dotterbolag (däribland Bethesda) häromdagen, så är det inget mot kassan Amazon sitter på. De skulle ha råd att troligtvis köpa upp alla konkurrenter (om dessa nu ville sälja).

Idag meddelar man att man ger sig in i kriget som strömmnings-spelarna med Luna, en tjänst som ska kriga med Google Stadia och Project xCloud (streaming av Game Pass). Priset ligger på blotta 5.99 USD (ca 60 kr) per månad och Amazon använder såklart sin egna infrastruktur av servrar (AWS – Amazon Web Services) och säger sig redan ha stora aktörer som Ubisoft ombord. Många andra detaljer avslöjandes inte idag, förutom en kontroller som ska finnas för 50$ för ”special-inbjudna”, men att det ska även gå bra att köra med PS4- eller Xbox One-kontroller inkopplade till Amazons egen Fire TV, valfri pekplatta, smartphones eller dator. Samt att tjänsten börjar med 1080p i 60 fps men ska erbjuda 4K ”längre fram”. Tjänsten kommer till en början bara erbjudas i USA, där intresserade redan nu kan föranmäla sig via Amazons webbsida.

Vi är hälsosamt skeptiska till detta, särskilt då närmaste konkurrenten – Google Stadia – damp ned med ett magplask förra året och verkar inte ha återhämtat sig märkbart sen dess, med få användare, ännu färre spel och fortsatta tekniska bekymmer. Världen är inte riktigt redo för all-out streaming och games-as-service (även om det såklart i längden lär vara framtiden för alla, men framtiden kan vara många år framåt) och vi tror marknaderna vida överskattar antalet casual gamers, som är de spelintresserade utan konsol, speldator och heller inte lirar på mobil.

Vi återkommer när vi vet mer och kan testa tjänsten.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.