Hem Film & TV A Date with Hollywood 2015: Christian Magdu (moderator)
Christian Magdu

A Date with Hollywood 2015: Christian Magdu (moderator)

av senses.se

For English, click here

Christian Magdu växte upp i Skövde och började skådespela i gymnasiet. Han gick sen vidare direkt efter studenten till anställning på teater i Göteborg. Efter att ha gått ut Skara Skolscen 2001 så började han jobba med Dramaten-regissören Gun Jönsson i Falkenberg och spelade huvudrollen i sin första långfilm 2002, i filmen Camp Slaughter (Sandrew) som fick biopremiär 2004. Bosatt i Stockholm sen 2004, så har Christian återkommande figurerat i rutan, bland annat i TV4-succéerna Beck och Oskyldigt Dömdsåväl som på scen (i krogshowen SEX). För filmpubliken är han mest känd som regissören Martin från Guldbaggenominerade Prinsessa (SF) och han har även medverkat i Kristallbjörnen-vinnande novellfilmen Aldrig en Absolution (Röde Orm Film).

Christians USA-äventyr började med att Prinsessa (Starring Maja) vann bästa utländska film på Newport Beach Film Festival. Han var på plats att ta emot priset och fick i samband med det kontakt med agenter och managers i Los Angeles. Christian signade med Zero Gravity Management, samma management som också representerar Hollywood-svenskarna Mårlind & Stein (Underworld: Awakening) och Teresa Fabik, som skrivit och regisserat Prinsessa. Hollywood-publiken har fått se honom såväl på scen (Vampire: The Masquerade) som på TV, bland annat i Illeana Douglas IKEA-komedi Easy to Assemble, HBO’s True Blood och Animal Planets Lost Tapes. Han är medlem i Screen Actors’ Guild (SAG-AFTRA), Emmy-akademin och hedersmedlem i styrelsen av The Actors’ Network. Han är utbildad i on-camera teknik av skådespelar-coacher såsom Scott Sedita, Jamison Haase och har studerat Uta Hagens method-teknik under Howard Fine. Han driver nu själv vidare on-camera-utbildningen (filmskådespeleri) i Sverige genom Hollywoodcoachen.se.

Närmast är Christian Magdu aktuell i sista Falk-filmerna, Johan Falk: Lockdown samt Johan Falk: Slutet och dubbar en huvudroll i en ny familjeserie på Barnkanalen.

Christian Magdu på IMDb

Christian Magdu på Twitter

Christian Magdu på Facebook

Christian Magdus hemsida

Läs mer på www.datehollywood.se, du kan nu ta del av hela panelen från A Date with Hollywood på Filmhuset den 24:e april i streamad versionhttp://gum.co/datehollywood

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.