Hem Spel Recension: 1-2-Switch
1-2-switch recension

Recension: 1-2-Switch

av senses.se

Not: Detta är en kortare produktrecension som är del av en längre artikel.

Alla format behöver en unik lanseringstitel; något som visar vad som är speciellt med just det formatet. Wii hade sitt Wii Sports, Wii U fick det underskattade NintendoLand. I Switch-paketet ingår inget spel alls, men det är solklart att 1,2 – Switch borde ha varit den titel som skulle ha följt med (särskilt då det är Nintendos egna, så att skicka med spelet som digital nedladdningskod kan inte kosta många kronor).

1,2 – Switch består av 28 minispel som alla bygger på att du ska tävla mot en kompis eller flera i snabba utmaningar såsom revolverduell, svärdfight, mjölka en ko, skaka en kolsyrad flaska och gissa antalet kulor i en ask. Just detta minispel visar på Switchens oerhört imponerande HD rumble-funktion, där tekniken förfinats till den grad att du kan ”känna” antalet kulor som rullar runt i din kontroller. Häftigt! Detta och minispel som att skaka flaskan, knäcka koden på kassaskåpet och mackätar-tävlingen lär bli stora favoriter på kommande redkationsfester (särskilt med några drinkar under västen) och säkert bjuda på många skratt. Sen finns tyvärr en hel del menlösa spel också, såsom det galet irriterande minispelet där du ska lägga en skrikande bebis, eller det tämligen fåniga gissningsspelet Baseball samt det tveksamt underhållande Beach Flag (där du ska springa på stället så fort du kan).

1 2 switch marbles

1-2-Switch är helt enkelt ett teknikdemo och ett bra sådant, men varför det kostar 400 spänn istället för att ingå är ett stort mysterium. Nintendo måste ju marknadsföra sin nya maskin och vad bättre sätt finns då än att skicka med ett lättspelat party-spel, som de alltid gjort tidigare? Risken är att i längden kommer snålheten att bedra visheten och vi tippar att 1-2-Switch snart kommer att paketeras med konsolen (eller av återförsäljare själva). 400 kr extra är tveksamt om det är värt för ett partylir med ganska ytliga spelupplevelser som är mer en uppvisning av Joy-Cons förträfflighet än en regelrätt spelupplevelse.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.