Hem Spel E3 2017: Nästa Xbox heter Xbox One X
xbox one x

E3 2017: Nästa Xbox heter Xbox One X

av senses.se

Så avslöjade Microsoft officiellt detaljerna kring nästa Xbox på årets upplaga av E3 i Los Angeles. Maskinen, som tidigare gått under namnet ”Project Scorpio”, får det officiella namnet Xbox One X – ett väldigt logiskt namn då den både ser ut som en slimmad Xbox One S och är 100% kompatibel med alla spel och tillbehör från föregångaren. ”Grejen” med Xbox One X är precis som med PS4 Pro, massor med ökad prestanda åt alla spel (hela 6 teraflops, jämfört med PS4 Pros 4,2). Här är en teaser:

Xbox One X släpps 7 november (i hela världen hopppas vi, denna gång…) och riktpriset i USA är 499 dollar, vilket med skatt skulle bli runt 5 500 kr i Sverige. Det är mycket pengar och även för det psykologiskt viktiga 4 995 kr-strecket så krävs ändå en hel del extremt snygga och unika spel för att motivera en uppgradering. Lyckligtvis har Microsoft en fulladdad line-up, vilket du kan se ett smakprov på nedan. Allt i 4K:

Här på redaktionen jublade vi mest över Ori and the Will of The Wisps, uppföljaren till det fantastiska Ori and The Blind Forest.

Vidare meddelande man att Xbox One får bakåtkompatibilitet med original-Xboxen som Microsoft släppte 2002. Det är imponerande tekniskt hantverk och innebär att ett modernt format plötsligt stöder två tidigare generationers konsoler och ett tidspann på dryga 15 år. Exakt vilka spel som får stöd från början framgick dock inte, så mer info lär komma under sommaren/hösten.

Microsoft är tydligt revanschsugna och om den överlägsna prestanda räcker för att komma ikapp (eller som man kanske hoppas, förbi) PS4:ans försprång återstår att se.

Mer info om Xbox One X, test av maskinen och de första spelen kommer såklart på senses.se.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.