Hem Hälsa & Skönhet Test: Wahl Vacuum Trimmer

Test: Wahl Vacuum Trimmer

av Henric Brandt

I år firar jag 15 år med helskägg och vad kan passa bättre än att testa en dammsugar-försedd skäggtrimmer från amerikanska Wahl?

Redan när jag plockar upp den ur lådan så slås jag av att den ser fin ut på håll, men när jag håller i den så känns den tyvärr lite plastig. Det är inte riktigt den tyngd som jag hade trott att den skulle ha.

Jag gav mig snabbt på mitt ganska yviga skägg och känner direkt hur effektiv och smärtfri den är. Det finns inga hårstrån som rycks upp med rötterna för att något blad inte hänger med utan det känns riktigt bra. En annan bra sak är att det medföljer ett helt gäng med tillbehör för olika hårlängder – men det som tyvärr är mindre bra är att det borde ha gått att bygga in (som hos konkurrenten Panasonic SB40), så att du kan ändra med ett vred eller knapp istället för att du ska ha ett helt gäng plastbitar som kan tappas bort. Man kan heller inte klippa lika tätt heller som vår nuvarande referens-trimmer, Wahl Vacuum Trimmer ligger på 2-12 mm.

Wahl Vacuum Trimmer before after
Foto: Henric Brandt / senses.se

Såsom namnet, Wahl Vacuum Trimmer, antyder så finns det en inbyggd dammsugare i trimmern och enligt kartongen skall den fånga upp 96 procent av allt hår. Det kan jag med säkerhet säga att den inte gör. Åtminstone inte när man trimmar ett grovt, långt skägg som jag hade. Då rasar det hår lite överallt och det pyttelilla facket som skall fånga upp allt hår fylls upp mycket snabbt. Tömningen av facket känns också lite oroväckande; du lossar facket och lyfter sen upp locket med ett ”knäpp” i plasten. Jag tänker direkt: ”hur länge ska det där hålla?”. Jag kan tänka mig att dammsugardelen funkar bra så länge du endast touchar till ditt skägg och då skulle dammsugaren nog plocka upp 96 procent av håret. Sen är trimmern tyvärr rätt högljudd och då du fixar dina polisonger och kommer nära örat blir det faktiskt påträngande högt.

Wahl Vacuum Trimmer Before After
Foto: Henric Brandt / senses.se

Sammanfattningsvis så ville jag först ändå rekommendera Wahl Vacuum Trimmer för det är en väldigt effektiv, helt smärtfri maskin som gör sitt jobb ordentligt. Men då den ändå har en del skavanker och en prislapp på 1200 kr så hade jag nog velat och förväntat mig att den kändes lite mer high end och var något tystare.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.