Hem SpelBräd- och sällskapsspel Vad ska jag hitta på?
Uttråkad

Vad ska jag hitta på?

av senses.se

Det har knappast undgått någon att sista året knappast varit som vanligt. I dagarna är det exakt ett år sen den här jäkla pandemin ändrade livssituationen för de flest av oss. Jobb hemifrån, ingen bio, inga live-event som konserter och teater, inga fester, restauranger som stänger 20.00 och aktiviteter som körsång och gruppträning som kraftigt begränsats eller helt ställts in. Hemmets ”fyra väggar” har varit där de flesta av oss spenderat mest tid och det kan kännas lite oinspirerande efter ett tag. Vad ska man hitta på? Hur ska man få lust att göra något? Vi har några förslag.

Underhållning

Hjärnan gillar att ha roligt, ska Einstein ha sagt. Och det är sant! När vi har kul får vi endorfiner, blir gladare och mer kreativa. Det har självklart aldrig funnits så mycket film & tv att se på streaming som idag – tusentals titlar på Netflix, Disney+ och kommande Paramount+. Spel, vare sig vi pratar dataspel, tv-spel, brädspel eller spel för spänningen att kunna vinna lite pengar (https://www.bonuskod-se.com/paf-bonuskod/) – varför inte testa lite av varje och se vad som är din grej? Brädspel kan kanske vara svårt nu när man inte får träffa så många, men visste du att många klassiker som Talisman och Canasta kan spelas mot andra spelare online via mobilen och datorn?

måla

Lär dig något nytt

Ett ”nödvändigt ont” är att man får laga (eller beställa) mer mat i/till hemmet. Detta är ett utmärkt tillfälle att plocka upp en ny kokbok och testa på att dels förbättra sina matlagnings-skills (och en dag söka som amatörkock till Sveriges Mästerkock på TV4?) eller varför inte testa en ny diet, såsom LCHF eller Keto och komma i form samtidigt? Recept behöver inte kosta en förmögenhet, du hittar en massa goda, nyttiga och tämligen enkla recept i senses stora recept-arkiv till exempel. Eller så kan du lära dig ett nytt språk via en app, eller varför inte öva på att rita / måla?

Upplev en bok

E-böcker är både enkla och tillgängliga, du kan köpa dem direkt, med ett klick via de stora handlarna, eller låna dem helt gratis på ditt bibliotek (oftast via en app, så att du inte ens behöver gå dit fysiskt). Vill du göra något annat under tiden? Lyssna då på en ljudbok, eller en podd, Då kan du köra bil, laga mat, göra hushållssysslor eller varför inte pyssla med favorit-hobbyn samtidigt som din hjärna får uppleva en fascinerande historia.

Detta är bara några exempel på aktiviteter du kan förgylla fritiden med som är enkla, snabba och inte kostar en förmögenhet. Vad är dina bästa tips att få tiden att kännas kortare i väntan på återgång till det normala igen?

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.