Hem Teknik / PrylarSmarta hem Test: Twinkly Smart LED
Silver

Test: Twinkly Smart LED

av Cenny Bjurvén

Twinkly är varumärket som skapades av det italienska teknikföretaget Ledworks som lanserade sina första produkter 2016. De är idag en av de marknadsledande företagen inom smart-belysning. Twinkly har redan blivit ett globalt varumärke, som i Sverige troligtvis är mest kända för sin färgglada julgransbelysning.

Om du som jag är fascinerad av led-belysning så har du kommit rätt, för jag kommer nu berätta för dig om några av Twinkly-produkterna som jag har fått tillfället att testa, mer specifikt Twinkly Candies som är ett av Twinklys nyare produkter som är mer lekfull och prisvärd. Dots är mångsidig och kan användas för flera olika ändamål samt Twinkly Squares som passar perfekt till Gaming-setupen i hobbyrummet.

Twinkly produkter test senses
Foto: senses.se

Twinkly Candies är som nämnt ovan en mer ”budget” variant för dig som vill ha smartbelysning, men kanske inte vill lägga uppåt två tusen kronor. Candies är USB-C drivna LED-lampor som i dagsläget bara finns i fyra olika sorter: Pearls, Stars, Hearts och Candies. Candies är perfekt för den som vill vara mer kreativ med sin ljussättning till hobbyrummet eller kanske barnens rum. Dessa går idag att köpa med 100 eller 200 LED-lampor för ett pris mellan 600 och 900 kronor. Denna produkt räknas in i smart LED och styrs lätt med Twinklys egna app. Dessutom går det att röststyra belysningen via Amazon Alexa, Google Assistant och Apple HomeKit.

Värt att nämna är också att det inte medföljer någon USB-C-adapter till dessa för att hålla nere priset på produkterna, så en sån får man köpa till eller om man har reserv hemma.

Foto:senses.se

När det kommer till Twinkly Dots så är det lite mer rakt på. Denna produkt är platta, runda lampor som kommer i en slimmad, mattklar design som är mycket mindre än de andra varianterna och gör att de blir mer diskreta. Personligen anser jag att denna produkt lämpar sig bäst att använda som en subtil dekorationsbelysning eller stämningsbelysning när man exempelvis tittar på film eller skall bjuda på en romantisk middag. Man kan lätt installera dessa längs golvsockeln i taket eller helt enkelt så som du själv vill, med de självhäftande kuddarna som medföljer i paketet. Dessa finns med 60 till 400 lampor med en prislapp från 600 kronor till 2 000 kronor.

Foto: senses.se

Nu ska vi prata om den produkt som jag var mest exalterad för att få testa, Twinkly Squares!

Den här produkten är har fått väldigt stor hype för att möjligheterna med dessa är oändliga. Från olika typer av förprogrammerade GIF animationer till att man kan använda det som konst och få upp ett porträtt av exempelvis Marilyn Monroe belyst på väggen (visserligen ett pixelerat porträtt men ändock)! Till min stora besvikelse så fungerar inte detta med det startpaketet jag fått prova med 6 paneler. Detta är givetvis tråkigt då det är en av de stora säljpunkterna med produkten. Jag anser att man ska kunna göra samtliga saker som man ska kunna göra med produkten, då startpaketet ändå har en ganska saftig prislapp på cirka 2 900 kronor. Ska man kunna använda sig av porträtt och animerade GIF:ar så måste man köpa till extra paneler, som då kostar ca 600 kronor styck vilket medför att totalsumman för att kunna nyttja samtliga funktioner blir väldigt hög.

Men om vi skall bortse från detta och se till hur produkten fungerar med de funktionerna som man kan använda, så är det fortfarande en bra produkt: stilrena paneler med enkel installation och montering på vägg. Precis som med de andra produkterna så kan man fortfarande använda sig av fast sken/färg eller ha lite mer rörelse i belysningen. Med start-paketet som jag testade så gör sig denna belysning bäst i kombination med din gaming-setup, då den kommer skänka mer känsla till din spelupplevelse.

Foto: senses.se

Jag personligen tycker att Twinklys produkter sammantaget är fantastiskt roliga och är helt klart värt att testa. Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna för hur mycket man kan göra. En av det bästa funktionerna är att det finns en inbyggd timer i appen som du kan ställa in tänd-/släck-tid på, så det behövs ingen separat enhet till det.

Så ställ iordning scenen med Twinklys produkter med över 16 miljoner färger och en livslängd på över 30.000 timmar. Appen är lättanvänd och väldigt ”straight forward”, kartlägg lamporna lätt i appen med hjälp av kameran på telefonen för en mer personlig upplevelse. Välj en förvald simulering med rörelse mellan lamporna eller använd en fast färg som nattlampa till de små barnen.

Möjligheterna känns oändliga.

Foto: senses.se
Foto: senses.se

Twinkly skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

FIlm: Twinkly
Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.