Hem Ljud TEST: Trust Onyx 255+ (mikrofon)
Silver

TEST: Trust Onyx 255+ (mikrofon)

av Henric Brandt

Så fort jag får Onyx 255+ från Trust ur kartongen så inser jag hur gedigen och bra den känns. Det finns en tyngd som andas byggkvalitet. Jag att för det låga priset betalar du många gånger lika mycket för enbart mikrofon-armen (som ingår i detta paket), så risken finns att mikrofon och övrigt skulle kännas lågprisprodukt – men så är det verkligen inte.

Foto: senses.se - Trust - Onyx 255+ - Bild på hela armen och micken.
Foto: senses.se

Jag sätter ihop armen och fäster den med lätthet i bordet med det kraftiga vredet. Micken sitter i en vagga så att det inte uppstår vibrationer från armen och skrivbordet som leds in i micken. Jag kopplar in den medföljande (i min smak något för korta) USB-kabeln i datorn. Micken dyker direkt upp och är klar att användas. Kan inte vara snabbare och smidigare än så.

Armen har som sagt ett vred som du kan ställa hur mycket motstånd de olika vinklarna ska ha och jag vrider för att ta ner micken dit jag vill. Det som är väldigt konstigt är att micken inte går att vrida i sidled (som på en skrivbordslampa till exempel) utan här måste du lossa en skruv för att göra den inställningen. Du kan med andra ord inte rikta micken med lätthet hur du vill utan det blir många gånger en två hands-fattnings-manöver, vilket är synd.

Foto: senses.se - Trust - Onyx 255+ - Närbild på vredet.
Foto: senses.se

Micken har en smidig knapp där du kan sätta den på ”mute” och då lyser den rött, så att du inte missar att den är avstängd. Du har även en annan knapp, där du kan välja vilken färg som micken ska lysa i. Helt och hållet kosmetiskt men snyggt om du vill färgmatcha med dina andra (LED) prylar.

Foto: senses.se - Trust - Onyx 255+ - Närbild på hörlursuttaget.
Foto: senses.se

Så till det viktigaste då, hur blir ljudet? Jag använde den till reklamfilmen i nedan och även fast det regnade och smattrade på fönsterrutan en halvmeter från personen som talade så är ljudet klart och rent. I prisklassen så är det här verkligen imponerande bra ljud!

Ljudtest av Trust Onyx 255+

Sammanfattningsvis så vill jag varmt rekommendera Onyx 255+ från Trust just för den överträffade mina förväntningar på flera plan, inte minst för priset. Det enda som är synd är att armen inte riktigt är så smidig som jag hade önskat (och som som den skulle kunna vara).

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.