Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Trust GXT 258 FYRU (mikrofon)
trust fyru recension senses Guld

Test: Trust GXT 258 FYRU (mikrofon)

av Henric Brandt

YouTubare, instagramare och podcastare se hit! Jag har testat GXT 258 Fyru från Trust och jag är riktigt imponerad. Redan när jag plockar upp den ur kartongen så känner jag att det här inte är en leksak. Det är en ganska tung pjäs som känns väldigt gedigen och välkonstruerad. Snabbt och enkelt monterar jag fast foten på den och ställer den på bordet. En väv-inklädd usb-sladd medföljer för att minimera trassel.

Trust - GXT 258 FYRU - copyright trust - press
Klickar man på Gain knappen så stänger man av ljudet och ljuset ändras till rött.

Det finns ingen omfattande instruktionsbok, utan bara en enkel pamflett med den viktigaste infon. Det följer inte med någon programvara, utan du kopplar den bara till datorn som hittar den direkt som extern mick. Den fungerar lika enkelt och smidigt på Mac som på PC. Det enda du behöver är ett inspelningsprogram. Jag valde att använda QuickTime och på nolltid så var jag up-and-running.

Trust - GXT 258 FYRU - copyright trust - press

GXT 258 Fyru behöver ingen separat strömkälla utan kan bara kopplas med usb-sladden till datorn för att på så vis få ström. Den lyser fint och du kan välja din favoritfärg med en enkel knapptryckning i botten av micken. Nu kommer vi till det geniala – varför denna mick är så perfekt för just streaming. Med en simpel knapptryckning så kan du växla mellan att spela in en person, två personer eller flera personer i 360 grader runt mikrofonen. Det fjärde läget är ett stereoläge, som du kan använda om du spelar musik eller något annat som skulle behöva ett vidare inspelningsområde. Indikatorn i toppen på micken visar snabbt och smidigt vilket läge som är inställt.

Trust - GXT 258 FYRU - copyright trust - press

Nog med lull-lullet, över till det viktiga: Hur låter det? Jag börjar med att testa enpersonsläget och ställer micken på bordet. Jag är ca 35-40 centimeter från micken och pratar i vanlig samtalston. Man kan ställa in inspelningsvolymen på micken och jag experimenterar lite tills jag hittar en bra nivå. Ljudet är förvånansvärt tight och bra och har väldigt lite rumsklang. Snabbt går jag över och testar lite ihop med flickvännen, att intervjua henne med flerpersonsläget och resultatet är förbluffande. Så länge man håller avståndet och inte faller för långt bort från micken så är det riktigt kompakt och schysst ljud. Inuti tingesten döljer det sig hela tre stycken mickar, med frekvensfång på mellan 30hz till 18.000hz och en sample rate på 96khz. Detta leder till högkvalitativt ljud, med det inbyggda popfiltret som en extra bonus.

Trust - GXT 258 FYRU - copyright trust - press

Man behöver verkligen inte sitta extremt nära micken för att få bra ljud utan det går som sagt bra att placera sig ganska avslappnat, med micken på bordet och prata. Det här gör att det är otroligt smidigt att ta den med sig och det enda du behöver är en laptop och GXT 258 Fyru så kan du göra intervjuer, streamat eller podcaster varifrån som helst.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt imponerad av GXT 258 Fyru från Trust och det enda negativa som jag egentligen kan komma på att säga om den är att den är ganska tung och stor och går inte att få ner i en mindre laptop-väska. Så om man vill ha den med sig så får man fixa en extra väska till den. Med så få minus i protokollet och en rimlig prislapp på cirka 1500 kr, så blir den här micken helt klart ett måste.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.