Hem SpelPC Recension: Tin Hearts
Silver

Recension: Tin Hearts

av Henric Brandt

I Tin Hearts får vi möta en magisk värld fylld med fina leksaker från en svunnen tid. Med hjälp av olika klossar och annat som vi kan flytta runt så kan vi lotsa de söta plåt-soldaterna genom olika banor. Det finns över 40 stycken att utforska och det blir svårare och mer avancerat för varje gång. För varje pussel så får vi veta mer om uppfinnaren Albert J. Butterworth och hans liv. Allt är vacker inslaget i härlig färgstark grafik och välkomponerad musik.

Foto: ©2023 – Wired Productions - Tin Hearts - Replikator.
Foto: ©2023 – Wired Productions

1988 hade det då ganska nystartade studion Pixar premiär på en datoranimerad kortfilm med namnet Tin Toy. Fyra år senare hade ett av mina absoluta favoritspel release; Lemmnings. Tin Hearts känns som korsning mellan dessa två. Figurerna du styr är väldigt lika Tin Toy-karaktären och upplägget att styra en evig ström av figurer som går rakt in i döden om du inte är snabb nog är precis som i Lemmings.

Foto: ©2023 – Wired Productions - Tin Hearts - The inventor
Foto: ©2023 – Wired Productions

Till skillnad mot Lemmings så är Tin Hearts i 3D och genast blir det mer utmanande, för figurerna kan verkligen trava precis vart som helst. Till din hjälp har du olika klossar som du kan sätta i hållare som figurerna går emot och byter väg. Har du missat en kloss, eller om du måste flytta på en under tiden de går, så måste du vara snabb för de travar tills de antingen byter håll eller ramlar ned från bordet. Du kan manipulera tiden när du har fått ordning på banan så kan du öka hastigheten och slippa sitta och vänta. Fast jag fann mig själv att många gånger använda funktionen att kunna följa en av soldaterna medan han går. Vips är man nere på hans nivå och får ett annat perspektiv på världen.

Foto: ©2023 – Wired Productions - Tin Hearts - The playroom
Foto: ©2023 – Wired Productions

Ju fler pussel du löser desto mer kan du börja röra dig i rummen. Du kan hämta och lyfta klossar på andra sidan rummet och därmed kunna få ihop en säker bana för de små soldaterna. Jag testade spelet på
Playstation 5 och upplevde inga som helst problem prestanda-mässigt. Grafiken är vacker, fantasifull och färgstark.

Foto: ©2023 – Wired Productions - Tin Hearts - The Piano
Foto: ©2023 – Wired Productions

Det som är synd med Tin Hearts är att pusslen överlag är alldeles för enkla och det tar bra lång tid innan det blir någon form av utmaning. Vilket är synd, för konceptet är så välgjort.

Så sammanfattningsvis så vill jag ändå rekommendera Tin Hearts: det är ett vackert, avkopplande och ganska magiskt litet spel. Hade svårighetskurvan bara varit lite brantare så hade betyget helt klart varit högre.

Foto: ©2023 – Wired Productions - Tin Hearts - Puzzle room
Foto: ©2023 – Wired Productions

Wired Productions skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.